Konya'da koronavirüsten dolayı hayat durabilir!

Konya'da koronavirüsten dolayı hayat durabilir!

Vaka sayısının sürekli arttığı, hastanelerde doluluk oranının yüzde 60’ı bulduğu Konya’da yeni yaptırımlar gündeme geliyor. Milletvekili Usta, “Konya’da vaka sayısının artmasıyla birlikte hayatın durması riski olabilir” uyarısında bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, vaka sayılarına ilişkin verdiği bilgilerde Konya’nın vaka sayısı yüksek 5 il içerisinde yer aldığını söyledi. Usta, “Son günlerde hastanelerimizin doluluk oranı yüzde 60’larda seyrediyor. Vaka sayılarımız da 300 civarlarında. Biz virüsün daha da artmasını istemiyoruz ve vatandaşlarımızın kurallara uymasını rica ediyoruz. Aksi takdirde ciddi cezalar ile karşı karşıya kalmaları söz konusu olacaktır” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, son dönemlerde sıklıkla karşılaşılan kadına şiddet olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in canice katledildiğini aktaran Usta, şiddetin her türlüsünü kınadıklarını kaydetti. Usta, “Ne şekilde olursa olsun şiddetin asla bir çözüm yolu olmadığını ve kabul edilebilir bir davranış olmadığını anlatmamız gerekiyor. Kadına şiddet olaylarıyla ilgili geldiğimiz noktada maalesef acı olaylar yaşanıyor. Genç bir kızımızın hunharca katledildiğini gördük. Katilinde bunları nasıl yaptığını soğukkanlılıkla insanı insanlıktan çıkaran bir durum olduğunu da bizlere gösteriyor. Biz sürekli bu mücadelenin içerisindeyiz ve bu tip konuları gündemimizde sıcak tutuyoruz.  Dünyanın her yerinde kadına yönelik şiddetle ilgili bir mücadele var. Avrupa ülkeleri bile bu alanda ciddi bir mücadele içerisinde. Onlar bu konuyu kamuoyunun gündeminde tutmuyor ve tartışmıyorlar. Bunları gündeme getirip tartıştığımız sürece aslında örnek teşkil etme riski de var. Şiddetin bu kadar canlı ve birebir ayrıntılarıyla paylaşılması bu şiddete meyilli olan insanlar için yönlendirme ve yol gösterici gibi oluyor ve hastalıklı bir ruhun daha da hastalıklı hale gelmesine sebep oluyor.  O yüzden kadına şiddetle mücadele ederken topyekûn mücadele etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“UYGULAMA NOKTASINDA SIKINTIMIZ VAR”

Kanunlar noktasında herhangi bir eksik olmadığını da belirten Usta, kadını koruyacak her türlü yasa ve düzenlemenin üst düzeyde olduğunu aktardı. Usta, “Kanun noktasında sıkıntımız yok ancak uygulama noktasında sıkıntımız var. Çıkarttığımız kanunlarla aslında kadını koruyacak düzenlemelerimiz var ve cezalarımız çok üst düzeyde. Ancak uygulama noktasında sıkıntılarımız var. ,İnsanlarımızın şiddete başvurmamaları için el birliğiyle mücadele etmemiz gerekiyor. Her türlü şiddeti kınıyor ve takipçisi olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

“ÇOK FAZLA GÜNDEMDE TUTULUYOR”

Geçtiğimiz yıllara oranla kadına şiddet olaylarında azalma olduğunu söyleyen Usta, “Aslında yıllara ve oranlara bakıldığında mücadelede bir gerileme söz konusu. Şiddet olayları gündemimizi ciddi derecede meşgul ediyor ve özellikle çocukların televizyon izleyeceği saatlerde bile bu konular gündemde tutuluyor. Bunlar toplumun temel yapısına zarar verecek bir noktaya geliyor. Aileyi korumaktan bahsetmeliyiz, kadınla beraber ailenin korunmasından bahsetmeliyiz. Aileyi güçlendirecek adımlar atılması çok önemli. Toplumsal bir bilinç olarak şiddetin kabul edilebilir olmadığını yüksek sesle ifade etmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“KİMSE ÇIKIP SİYASİ BİR PRİM YAPMAYA ÇALIŞMASIN”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, sözde kadın hakları savunucularının kendi içlerinde bile kararlı ve dik mücadele edemediklerini vurgularken, tepki gösterdi. Usta sözlerini şöyle sürdürdü; “Sözde kadın haklarını en çok savunanlar mecliste gördüğümüz HDP ve CHP’liler, milletvekili bir genç kadına tecavüz ediyor ve bunun saklanması için baskı yapılıyor. Hem de HDP’nin kendi kadın vekilleri kadını susturmak için zorluyorlar. Kendini ve ailesini canıyla tehdit ediyorlar. Temelde samimiyetsizlik var. Önce bu kadar çok kadına şiddetle mücadele ediyoruz diye sözde laflarını bitirmesi lazım. Bu tür meselelerin üstünün örtülmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Yeri gelince ayağa kalkarlar ama kocası tarafından dayak yiyen kadının ifadesinin değiştirilmesi içinde baskı kurarlar. Kimse çıkıp siyasi bir prim yapmaya çalışmasın. Bu konular üzerinden siyasi pirim yapmaya çalıştıkları için topluma zarar veriyorlar.”

KONYA VAKA SIRALAMASINDA 5’İNCİ

Konya’da ciddi bir vaka artışı olduğunun altını çizen Usta, tedbirler noktasında vatandaşa çağrıda bulundu. Usta, “Konya salgınla mücadelede en yüksek vaka sayısı olan 5 ilden bir tanesi. Vatandaşlarımızdan ciddi bir hassasiyet bekliyoruz. Maskesiz dışarı çıkılmaması, sosyal mesafelerin özenle korunması, artı hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerekiyor. Biz Konya olarak şu zamana kadar süreci çok iyi yönettik ve daha da iyi olması için yine iş bize düşüyor. Kurallara uyarsak salgınla mücadelede daha başarılı olacağız. Kurallara uymazsak vaka sayılarımız artacak. Konya‘da vaka sayısının artmasıyla birlikte hayatın durması riski olabilir. Her türlü tedbirlerin daha şiddetle alınması gibi, tehditle karşı karşıya kalınması gibi durumlar olabilir. Hassasiyetle rica ediyoruz. Lütfen kurallara uyalım” şeklinde konuştu.

VAKA SAYISI 300

Hastanelerin doluluk oranı ve vaka sayıları ile ilgilide bilgi veren Usta, “Son günlerde hastanelerimizin doluluk oranı yüzde 60’larda. Vaka sayılarımız da 300 civarlarında. Biz daha da artmasını istemiyoruz. Tek bir çözümü var. Kurallara herkesin uyması gerekiyor. Çünkü uymayanlar için maalesef ceza yaptırımlarız ağır bir şekilde uygulanacak. Kimsenin ceza yemesini istemiyoruz. Kimse üzülsün istemiyoruz” diye konuştu. Ayşegül Ertul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.