Konya’nın yeni gözdesi; EJDER MEYVESİ
SATIŞLARI 3 KAT ARTTI
Tüm dünyayı etkisi altına alan koranavirüs salgını insanların tüketim alışkanlıklarını da değiştirdi. “Önce sağlık” felsefesiyle vücut direncini arttırmak için türlü yollara başvuran vatandaşlar çareyi doğal ürünlerde arıyor. Konya’da son dönemde satış patlaması yaşanan ürün ise “ejder meyvesi” oldu. Pek çoğumuzun bırakın tadını, adını dahi duymadığı bu meyvenin Konya’daki satış oranı da yaklaşık 3 kat arttı.
HER DERDE DEVA MEYVE
Kilo kaybına yardımcı olma, diyabeti kontrol etme, sindirimi iyileştirme, kolesterolü düşürme ve enerji seviyelerini artırma gibi faydaları olan ayrıca belirli kanserlere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olup vücudun genel performansını artırabilen bu meyve özellikle C vitamini deposu olarak biliniyor. Tropikal bir ürün olmasına rağmen son yıllarda ülkemizde de yetiştirilen bu meyvenin tanesi 8-16 TL arasında satılıyor.
EN POPÜLER ÜRÜN OLDU
Koronavirüs salgını nedeniyle insanların artık sağlıklı ve özellikle içerisinde C vitamini barındıran ürünler tercih ettiğine dikkat çeken Adnan Menderes Hal esnaflarından Oğuz Çiftçioğlu, tropikal meyvelerin revaçta olduğunu söyledi. Son dönemlerin en popüler meyvesinin ise ejder meyvesi olduğunu söyleyen Çiftçioğlu, “Bağışıklık sistemini güçlendirme adına önemli bir ürün olan ejder meyvesine talepler arttı” dedi.
Faydaları nedeniyle tropikal bir süper yiyecek olarak kabul edilen ejder meyvesinin kalorisi düşüktür ancak C, B1, B2 ve B3 vitamini ve demir, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller bakımından zengindir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.