KÖTÜ İMAJ YIKILDI

KÖTÜ İMAJ YIKILDI

Şehir efsanelerine göre Konya, Türkiye’nin en çok alkol tüketilen şehri. Ancak Yeşilay’ın son raporu bu olumsuz imajı yerle bir ediyor. İllerdeki tüketim miktarını baz alan araştırmaya göre; Konya ilk 10’da değil…

KONYA İLK 10’DA YOK
Konya’nın imajına, geleneklerine ve mutaassıp yapısına ters bir şekilde yıllar önce ortaya atılan ve şehir efsanesine dönen alkol tüketimi iddiaları bir kez daha çürüdü. 80'li yıllarda başlayan ve 2000'lerin başlarına kadar “Konya'nın liderliği”ne ilişkin dönem dönem yayımlanan haberlerin de etkisiyle adı “Türkiye’nin en fazla alkol tüketen ili” olarak kanıksanan Konya; bu alandaki son araştırmalara göre ilk 10’un dışında kaldı.
ORTALAMANIN 5’TE 1’İ
Yeşilay tarafından yapılan araştırma illerdeki alkol tüketim miktarı ortaya koyarken, ilk 5 Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir ve Antalya’dan oluştu. 2,3 milyon nüfusa sahip Konya ise sıralamada 11. durumda. TÜİK’in hane bazlı alkole harcanan para miktarları araştırması başta olmak üzere diğer çalışmalarda da ister kişi başı ister toplam tüketim incelendiğinde Konya’nın alkollü içki tüketiminin, Türkiye ortalamasının beşte biri civarında olduğu görülüyor.

Mustafa Kömürcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.