KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3624 %0,44
48,5512 %0,70
4.845,64 % 0,36
Ara
BBN Haber Sağlık Maydanoz yağı nasıl elde edilir?

Maydanoz yağı nasıl elde edilir?

Birçok derde deva olan maydanoz yağı nasıl elde edilir? Faydaları nelerdir? İşte cevabı...

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Maydanoz yağı çeşitli alanlarda etkili sonuçlar veren uçucu yağlardan bir tanesidir. İdrar söktürücü, cilt sağlığına faydalı, karaciğeri güçlendirme ve zayıflatma gibi özellikleri vardır. C vitamini deposu maydanozdan yapılan ve pek çok derde deva olduğu bilinen maydanoz yağı, bitkinin kökünden, tohumlarından ve yapraklarından elde edilmektedir. Maydanoz tohumları, uçucu yağ içerdiğinden dolayı genellikle maydanoz tohumu yağı kullanılır. Ancak maydanozun bütününden de uçucu yağ elde edilebilir.

maydanoz-yagi.png

Peki maydanoz yağı nasıl elde edilir? Püf noktaları nelerdir? İşte yanıt:

  1. Bir bağ maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra bir kenarda tutun.
  2. Bu esnada bir tencerenin içine yarım litre su koyup kaynatın.
  3. Başka bir tencereye ise buzlu su hazırlayın.
  4. Kevgir ile maydanozları kaynamış suyun içinde 12 – 20 saniye kalacak şekilde, daldırıp çıkarın. Ardından ise buzlu su kabının içine koyarak şoklama yapın
  5. Soğumuş maydanozları buzlu sudan çıkarıp temiz bir bez ile kurulayın.
  6. Daha sonra blendere alarak bir fincan zeytinyağı ile karıştırmaya başlayın.
  7. Kısa süre karıştırdıktan sonra blendere iki fincan zeytinyağı daha ekleyip yeniden karıştırın.
  8. Karışım parlak bir renge dönüşünceye kadar karıştırın.
  9. Parlak bir renge dönüştükten sonra ise karışımı cam kaba alın, arından üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında bir gün bekletin.
  10. Ertesi gün ise tülbent yardımı ile karışımı süzerek yağını ayırın.
  11. Ayırma işlemi tamamlandıktan sonra maydanoz yağı hazır hale gelmiş olacak.

maydonoz-tohumu.jpg

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *