Meram Tıp Fakültesi’nde yüz nakli yapılabilecek

Meram Tıp Fakültesi’nde yüz nakli yapılabilecek

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nin yüz nakli yapabilmek için Sağlık Bakanlığı’na yaptığı başvuru kabul edildi. Meram Tıp Fakültesi Akdeniz Üniversitesi’nden sonra ikinci yüz nakli yapabilecek hastane oldu

Dünyada Türkiye’nin plastik ve estetik cerrahi dalında ilk sırada olduğunu belirten fakültenin Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedim Savacı, “Fakültemizde de bu alt yapı mevcut. Her hastanede mevcut olmaya biliyor. Biz de deneyim ve tecrübemize güvenerek yüz nakli de yapabilmek için Sağlık Bakanlığımıza başvurduk. Bakanlıktan yetkili kişiler gelip buradaki durumu incelediler, tecrübelerimizi ortaya koyduk ve bize tamam deyip ruhsatımızı verdiler” diye konuştu. Organ bağışının yaygınlaşması için din adamlarına büyük görev düştüğünü belirten Anabilim Dalı Başkanı Savacı, “insanlarımıza organ bağışının ne kadar kutsal olduğunu anlatmamız lazım. Bir insanın kurtarmanın bütün bir dünyanın kurtarmak olduğunu öğretmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ORGAN NAKİLLERİ UZUN BİR SÜREÇ

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Doç. Dr. Bilsev İnce ise, “Organ nakilleri uzun bir süreç. Bu tür hastalara ömür boyu ilaç vermemiz lazım. Bağışıklık sistemini bastırıcı ilaçlar takviye ediliyor. Bir insana başka bir insanın yüzünü ya da kolunu nakledeceksiniz. Bu nakiller sırasında hastanın bunu kabullenmesi lazım. Beyin ölümü gerçekleşmiş, ancak henüz vefat etmemiş hastalardan, organ bağışı izini varsa nasıl ki karaciğer, böbrek ve kalp alınıyorsa yüz ile kol da nakil için alınabilir. Burada bizim insanımıza görev düşüyor. Organ bağışlarının artması lazım ki bizlerde gerekli donörleri bulalım ve ihtiyacı olan hastaları ameliyat edebilelim” dedi. Öğretim Üyesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Doç. Dr. Mehmet Dadacı da  25 kişilik ekiple hasta kabulüne başlayacaklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.