“Obezite çocukları asosyal bireyler haline getiriyor”

“Obezite çocukları asosyal bireyler haline getiriyor”

Op. Dr. Seda Özer: “Yaşıtları arasında kilosu alay konusu olabilen çocuk, sosyal ortamlardan giderek uzaklaşıyor ve yalnızlaşıyor. Bu uzaklaşmanın oluşturduğu travmayla bir süre sonra asosyal bireyler haline gelmektedir” dedi

Çocuklarda meydana gelen obezite sorunu hakkında bilgilendirmelerde bulunan Op. Dr. Seda Özer, “Yaşıtları arasında kilosu alay konusu olabilen çocuk, sosyal ortamlardan giderek uzaklaşmakta ve yalnızlaşmakta, bu uzaklaşmanın oluşturduğu travmayla bir süre sonra asosyal bireyler haline gelmektedir” dedi.
Çocuklarda obezitenin, vücut kütle indeksinin yaşa göre beklenen normal değerin üstünde olması olduğunu ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Seda Özer, , en önemli nedeninin ailenin çocuğa sunduğu beslenme ve aktivite alışkanlıkları olduğunu dile getirdi.
HAREKETLİ BİR YAŞAM SAĞLANMASI GEREKİYOR
Çocukların, obezitenin neden olabileceği sağlık sorunlarının yanı sıra sosyal ve psikolojik açıdan da pek çok problem ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Özer, “Yaşıtları arasında kilosu alay konusu olabilen çocuk, sosyal ortamlardan giderek uzaklaşmakta ve yalnızlaşmakta, bu uzaklaşmanın oluşturduğu travmayla bir süre sonra asosyal bireyler haline gelmektedir. Çocukları obeziteden korumak için bebeklere ilk 6 ay mutlaka anne sütü verilmelidir. Aile dengeli ve düzenli beslenmeyi bir alışkanlık haline getirmelidir. Spor aktiviteleri için çocuklara imkan oluşturulmalıdır” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.