KONYA HABER
Konya
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9726 %0,51
47,6696 %0,57
4.370,98 % -0,34
Ara
BBN Haber Sağlık Öldürücü olabilir! Baklavada bayram hilesine dikkat

Öldürücü olabilir! Baklavada bayram hilesine dikkat

Hileli ürünle yapılan baklavanın kilosu 120 liraya kadar düştü. Çünkü ucuz baklavalarda maliyeti düşürmek için yer fıstığı, çekirdek içi, ve glikoz kullanılıyor.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bayram hazırlıkları için alışveriş yapanlar, günler öncesinde baklava siparişi veriyor.

Pastane, fırın gibi tatlı imalathaneleri, işletmelerine "Bayram baklavası siparişi alınır" ifadelerinin yer aldığı broşürler, bastırıp, camlarına astılar.

Cevizli baklava 400- 600, Antep fıstıklı 800-1000 liradan satılıyor

Pastane ve fırınlarda cevizli baklava kilosu 400-600, Antep fıstıklı baklava ise 800-1000 lira civarında satışta.

Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre, baklavanın bazı işletmelerde daha ucuz ya da pahalıya satıldığı konusunda vatandaşı uyardı. İş yeri maliyetine göre, kullanılan malzemeye göre baklava fiyatının yükselebileceğine değinen Üre, kilosu 400 liranın altında satılan baklavayı almayı tercih edenlere yönelik dikkat çekti.

Uzmanlar, tüketicilerin ucuz baklava yerken sağlığını riske atmaması gerektiğine vurgu yapıyor.

Hileli baklavalara dikkat

Vatandaşlara, bayram tatlısını güvendiği pastane, fırın, tatlı dükkanından almasını öneren Kerim Üre, “Baklavayı ucuza da pahalıya da mal eden var. Ucuza mal edenler hileli ürünlerle merdiven altı üretim baklavayı piyasayı sürüyor." ifadelerini kullandı.

"Alacağınız baklavanın tadına bakın" uyarısı

Baklava yapımında hile yapanlar olduğunu dile getiren Üre, "Hazır şerbet, glikoz kullanılıyor. Vatandaşlarımız alacağı baklavanın tadına baksın. Cevizli baklavada yer fıstığı, çekirdek içi kullananlar var. Antep fıstıklı baklavada içeriğindeki üründe gıda boyası kullanılıyor. Hileli ürünler yapılan baklavayı kilosu 120 liraya satıyorlar, 'ucuz baklava' diye afiş basıyorlar." dedi. NTV

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *