KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,9835 %0,25
48,7471 %0,46
9.050,83 % -0,57
Ara
BBN Haber Seyahat Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenme önemli

Ramazan ayında yeterli ve dengeli beslenme önemli

Konya’nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Kutay Güven, Ramazan ayında sağlıklı beslenmeyle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Okunma Süresi: 1 dk

Ramazan ayında beslenme düzeninin değişmesi sebebiyle yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin daha da arttığını ifade eden Dr. Kutay Güven, “Sahur öğünü muhakkak yapılmalı. Sahurda süt, yoğurt, peynir, yumurta, sebze ve tam tahıllı ekmekler gibi yiyeceklerden oluşan hafif bir kahvaltı yapılmalı. Çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salatadan oluşan bir öğün de tercih edilebilir. Uzun süren açlık sonrası iftarda hızlı bir başlangıç yapmak sindirim problemleri yaşanmasına neden olabilir. Bu nedenle iftara su, çorba, salata ve bir dilim ekmek ile başlayıp 10-15 dakika sonra ana yemeğe geçilebilir. İftar ve sahur arasında sık sık su içmeye dikkat edilmeli, suya ek olarak süt, ayran, maden suyu, taze sıkılmış meyve-sebze suları tüketerek sıvı ihtiyacı karşılanabilir. Ramazan ayında da egzersizler yapılması ihmal edilmemeli, iftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapılabilir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *