Selçuk Üniversitesi'nde glütensiz pişi ikram edildi

Selçuk Üniversitesi'nde glütensiz pişi ikram edildi

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde, Glutensiz Yaşam Derneği, Ateşbaz Gastronomi ve Sağlık Turizmi Topluluğu, Dünya Kültür ve Medeniyetleri Araştırma Uygulama Merkezi ile birlikte, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili'nin akabinde, Konya'ya özgü 'Şivlilik' etkinliği düzenlendi

Kampüs Camii önünde gerçekleştirilen etkinliğe, organizasyonu tertipleyenlerden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Erbay, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şafak Ünüvar, Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Öğr. Gör. Güngör Gökdağ, Dernek Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir Baştürk, öğrenci, personel ve çok sayıda akademisyen katıldı. Şivlilik etkinliği hakkında gazetemize bilgi veren Selçuk Üniversitesi Ateşbaz Gastronomi ve Sağlık Turizmi Topluluğu akademik danışmanı ve Dünya Kültür ve Medeniyetleri Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Erbay; "Konya'da yapılan Şivlilik etkinliklerinin çok güzel bir yerel gelenek olduğunu, bu türden değerlerin UNESCO tarafından da destek gördüğünü, bu nedenle de mutlaka yaşatılması ve devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.  Glutensiz Yaşam Derneği Başkanı Öğr. Gör. Güngör Gökdağ ise, ''Şivlilik münasebetiyle dağıtılan pişileri ilk kez Glutensiz olarak dağıtıyoruz.'' dedi. HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.