Siyah noktalar için kolay maskeler

Siyah noktalar için kolay maskeler

Siyah noktalar için kolay maskeler


Görüntüsü ile rahatsızlık veren siyah noktalar hem erkek hem de kadın cildinde gözükebilir. Siyah noktalar aslında bir çeşit akne türüdür. Yüzde en sık gözlendiği yer, burundur. Siyah noktalar sadece yüzde değil, aynı zamanda sırtta, göğüste, ensede, kollarda ve omuzlarda da görülebilir. Siyah noktaları gidermede kolayca uygulayabileceğiniz maskeli çözümler vardır. İşte onlardan bazıları;

Yumurta akı maskesi 

1 adet yumurtayı kırıp akını ayırın ve yumurta akını bir çatal yardımıyla iyice çırpın. Sorunlu bölgenize uygulayın ancak göz çevrenize sürmekten kaçının. Ardından yumurta akı uyguladığınız bölgeyi kağıt havluyla kapatın. Yumurta akı kağıt havluyla birlikte kuruyunca yüzünüzden çıkarın ve ardından yüzünüzü bol suyla yıkayın. 

Domates-yoğurt maskesi

Yarım domatesin kabuğunu soyup püre haline getirin. Ardından içerisine bir yemek kaşığı doğal yoğurt ilave edin. Yoğurdun doğal olması önemli. İki malzemeyi iyice karıştırın, ardından karışımı cildinize peeling yapar gibi uygulayın. Maskeyi yaklaşık 30 dakika yüzünüzde beklettikten sonra ılık suyla durulayın. 

Limon suyu ve karbonat maskesi

Limon suyu ve karbonat ikilisi siyah noktalar için uygulayabileceğiniz maskelerden biri.  Karbonatı bir kaba dökün, üzerine de birkaç damla limon suyu sıkın. Çok akışkan ya da çok katı bir kıvam olmayacak şekilde maskenizi karıştırın. Ardından siyah noktaların olduğu bölgeye 2-3 dakika boyunca uygulayın ve kuruduktan sonra cildinizi iyice yıkayın.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.