KONYA HABER
Konya
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
KONYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Ara
BBN Haber Sağlık Tatlı zehir kalp krizi sebebi: Tüketirken ölmeyin

Tatlı zehir kalp krizi sebebi: Tüketirken ölmeyin

Şekerin ölümcül yüzü... Türk Böbrek Vakfı, sağlıklı bir hayat için aşırı şeker tüketiminden uzak durulması çağrısında bulunuyor.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Uzmanlar açıkladı! "Şekerin verdiği keyif geçici, zararları ise kalıcıdır".

TATLI ÖLÜM

Tüketirken tükenmeyin” sloganıyla yolan çıkan Türk Böbrek Vakfının, bu konunun önde gelen savunucularından olduğunu söyleyen TBV Başkanı Timur Erk, “Üzülerek belirtmek isterim ki maalesef, şeker tüketimi artık her yaş için bağımlılık seviyesinde. Bu ürkütücü tablo günümüzde hayat süresinin uzaması ve buna paralel ileri yaş nüfusumuzun artması ile baş edilmesi güç hastalıkları da beraberinde getiriyor” uyarısını yaptı.

ŞEKER ALIŞKANLIĞI ÇOKLU SAĞLIK SORUNU DEMEK

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ve Geriatri Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Gülistan Bahat-Öztürk şekerin sadece kilo aldıran masum bir tatlandırıcı olmadığını, başta kalp-damar hastalıkları, diyabet ve obezite olmak üzere birçok sağlık problemini tetiklediğini belirtti.

Fazla şekerin damar sertliğini hızlandırdığını, inme ve kalp krizi riskini artırdığını vurgulayan Prof. Dr. Öztürk, “Şeker deyip geçmeyin ‘tüketirken tükenmeyin!’: damarları tahrip ediyor, kalp krizi ve ölümlere sebep oluyor! Dünya Sağlık Örgütü, günlük alınan kalorinin en fazla yüzde 10’unun şekerden gelmesini öneriyor. En sağlıklı seçenek günlük şeker tüketimini yüzde 5’e, yani günde 6 çay kaşığına düşürmek” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *