Balıkçılar 1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek umutla denize açılırken, bu yıl özellikle hamsi ve istavrit gibi küçük balıklarda bolluk bekleniyor.
Bu ay ise yağlandığı ve lezzetlendiği için sardalya tüketilmesi tavsiye ediliyor. "Üzüm zamanı, sardalya zamanı" diyen balıkçılar, özellikle ızgarasının çok iyi olacağını belirtiyor.

EYLÜL AYINDA TÜKETİLMESİ TAVSİYE EDİLİYOR
Bursa'nın Şehreküstü Meydanı yakınlarında küçük bir dükkanda balık pişirip satılan işletmede bu dönemde asma yaprağına sarılı sardalya çok tercih ediliyor.
PORSİYONU 250 LİRA
Porsiyonu 250 liradan satılan yapraklı sardalya için balıklar önce şişe diziliyor. Altına ve üstüne asma yaprağı serilen balıklar mangala bırakılıyor.
YAPRAKLA DAHA LEZZETLİ
Yaprakla kendi yağında pişen balıkların, hem kendi lezzeti hem de yapraktan gelen ekşilikle tadına doyum olmuyor. Sardalya avcılarına göre bu lezzet ömrü de uzatıyor.