KONYA HABER
Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1875 %0,28
47,9093 %0,48
4.688,52 % 0,29
Ara
BBN Haber Sağlık Tüketenin ömrü uzuyor: Porsiyonu 250 lira

Tüketenin ömrü uzuyor: Porsiyonu 250 lira

Yaz aylarında yağlandığı için tam zamanı olan sardalyanın, eylül sonuna kadar tüketilmesi öneriliyor. Çünkü sardalya avcılarına göre bu lezzet ömrü de uzatıyor. Nasıl mı? İşte ayrıntılar...

KAYNAK: İha
Okunma Süresi: 1 dk

Balıkçılar 1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek umutla denize açılırken, bu yıl özellikle hamsi ve istavrit gibi küçük balıklarda bolluk bekleniyor.

Bu ay ise yağlandığı ve lezzetlendiği için sardalya tüketilmesi tavsiye ediliyor. "Üzüm zamanı, sardalya zamanı" diyen balıkçılar, özellikle ızgarasının çok iyi olacağını belirtiyor.

EYLÜL AYINDA TÜKETİLMESİ TAVSİYE EDİLİYOR

Bursa'nın Şehreküstü Meydanı yakınlarında küçük bir dükkanda balık pişirip satılan işletmede bu dönemde asma yaprağına sarılı sardalya çok tercih ediliyor.

PORSİYONU 250 LİRA

Porsiyonu 250 liradan satılan yapraklı sardalya için balıklar önce şişe diziliyor. Altına ve üstüne asma yaprağı serilen balıklar mangala bırakılıyor.


 

YAPRAKLA DAHA LEZZETLİ

Yaprakla kendi yağında pişen balıkların, hem kendi lezzeti hem de yapraktan gelen ekşilikle tadına doyum olmuyor.  Sardalya avcılarına göre bu lezzet ömrü de uzatıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *