Uzmanlardan leke ve ben uyarısı

Uzmanlardan leke ve ben uyarısı

Yeşilova, yüzde çıkan herhangi bir leke veya ben oluşumunun mutlaka uzman kişiler tarafından incelenmesi gerektiğini vurguladı

Lokman Hekim Van Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yeşilova, yüzde çıkan herhangi bir leke veya ben oluşumunun mutlaka uzman kişiler tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ölümcül oranı yüksek bir hastalık olup, bu tür işlemlerin katiyen merdiven altı yapılmasını önermiyoruz” dedi.
Lokman Hekim Van Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yeşilova, yüzde oluşan leke veya ben oluşumunun mutlaka uzman insanlar tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde yüzde oluşan leke ve ben oluşumu ile ilgili Türk Dermatoloji Derneğinin bir paylaşımının olduğunu ifade eden Yeşilova, “Ülkemizde bu kozmetik işlemleri, ekseriya merdiven altı yapılmaktadır. İşin hiçbir zaman eğitimini görmemiş ve sırf ticari kaygılardan ötürü, insanların benleri iyi mi kötümü veya uygulama sonrası cilt altında bunun kalıntıları kaldı mı kalmadı mı hiçbir bilgiye sahip olmayan insanlar tarafından yapılmasını, ya da Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmış çeşitli cihazların uygulanması sonrası yapılan işlemleri katiyen önermiyoruz. Çünkü bizim için insanların cildi önemli. Biz herhangi bir ciltte bir oluşum olduğu zaman mutlaka dermatolojik muayenesinin yapılmasını öneriyoruz. Benlerin yüzde 90’ının üzerinde eğer kişide de kozmetik kaygı varsa cerrahi olarak alınması taraftarıyız ama katiyen vatandaşlara merdiven altı bu tür işlemleri önermiyoruz” dedi.
Lazerle alınan benlerin ilerde büyük sağlık sorunlarına yola açabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Yavuz Yeşilova, “Vatandaşlarımızın gözlerini korkutmak istemiyoruz ama her bene de iyidir demiyoruz. Bazı tipler var, çok sıkıntılı. Ölümcül oranı yüksek bir hastalık. Bu nedenle bir benin asla lazerle alınasını önermiyoruz. Çünkü cilt altında bunun kalıntılarının kalıp kalmadığını bilmiyoruz. Bu lazer işlemi sonuçta bir yanık olayıdır. Cilt altında kalan bu ben kalıntılarının ilerde kanserleşme ihtimali de olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.