KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9792 %0,53
47,7921 %0,59
4.401,91 % 0,36
Ara
BBN Haber Sağlık Yiyende bağımlılık yapıyor: Konya'nın ekşikarası tek ölüme çare değil

Yiyende bağımlılık yapıyor: Konya'nın ekşikarası tek ölüme çare değil

Sadece Konya'da yetişen ve ekşikara olarak bilinen kara üzümün şifa deposu olduğu kanıtlandı. Artık insanlar çaya şeker atmak yerine ekşikara kullanyorlar. Peki ekşikaranın şifası ne? İşte haberin detayları...

KAYNAK: Mustafa Kaya
Okunma Süresi: 2 dk

Ekşikara ya da Keçimen diye de adlandırılıyor. Türkiye'de sadece Konya'nın Hadim İlçesi Aladağ Nahiyesinde yetişiyor.

BİR TEK ÖLÜME ÇARE DEĞİL

Bu üzüm çeşidi sağlık açısından son derece önemli. Protein ve karbonhidrat kaynağı olan keçimen üzümü, demir, fosfat, kalsiyum ve diğer mineral maddeler ile A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerini içeriyor

KEÇİMEN ÜZÜMÜN FAYDALARI

Keçimen üzüm siyah üzümün çekirdekli olanına deniliyor.

Bu üzüm Hijyen şartlarına uygun üretilen ve gözden geçirilip, ayıklanıyor.

Ürünler kalite, lezzet ve tazelik öncelikli bu üzümü satan esnafların ilkesi.

İŞTE KEÇİMEN ÜZÜMÜN FAYDALARI

Bu üzümü yiyenler çaylarında artık şeker kullanmıyorlar. Hatta bir çok insan bu üzümün bir avucunu sürekli cebinde veya çantasında taşıyor. Sebebi faydasına bağlı. İşte üzümün faydaları:

  • Kuru üzüm; gerçek bir beyin besinidir, Beynimizin çalışmasına en çok yardım eden kuru gıda olarak; ceviz ile aynı sırada yer alır.

  • Kalp hastaları için şifa kaynağıdır.

  • Kuru üzümün kabuğunda bulunan vitamin, kansere karşı koruyucu bir güç oluşturur.

  • Çekirdekli kuru üzüm; kanı sulandırır. Kansızlık ile mücadele eden hastaların özellikle tüketmesi gereken, doğal ilaç olarak bilinir. Kuru üzüm, kanın temizlenmesine de oldukça büyük katkılar sağlar

  • Böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

  • Diyetisyenler de; düzenli olarak kuru üzüm tüketildiğinde, yağları yakacak etki gösterdiğini söylemektedirler.

  • Kuru üzüm, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar.

  • Cildi oldukça yeni ve taze bir görünüme kavuşturur.

  • Karbonhidrat ve protein besin değerleri yüksektir.

  • Magnezyum içeriği yüksek olan çekirdekli kuru üzüm enerjinizi arttırır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *