Konyalılar 9 yıldır bu mekana aşık. Tropikal bahçede onlarca çeşit kelebek var
Konya, birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Tropikal Kelebek Bahçesiyle de doğal güzellerin neslini korumak için çalışma da bulundu. Kelebeklerin ve birçok bitkinin bulunduğu Tropikal Kelebek Bahçesi, Türkiye’deki ilk kelebek uçuş alanıdır.
Tropikal Kelebek Bahçesi’nin bulunduğu alan 7200 m2 kullanıma sahip bir bölgede bulunuyor. Bu alan kelebek uçuş alanı ve böcek müzesi olarak iki ana bölüme ayrılıyor. Bu bölge 3500 m2’lik gezi alanında hizmet veriyor.
1730 ADET CAM VAR
Kelebek Bahçesi’nin bulunduğu bina özenle inşa edildi. Kelebeklerin yaşam tarzlarına en uygun şekle getirilen alan, 630 ton çelik ve her biri farklı ölçüde 1730 adet camın olduğu cam giydirme cephe kaplama sistemi kullanıldı. Kelebeklerin doğa da güneş ışınlarıyla yönlerini bulmalarını sağlayan UV ışınlarının bahçeye geçmesini sağlayan özel PVB malzemesi kullanıldı. Bu cam sistemiyle bahçede doğal ışık özenli bir şekilde geçiyor.
Konya’nın kelebeklere kucak açan bahçesi, yetişkinlere özellikle de çocuklara doğayı ve hayvanları sevdirmek amacıyla inşa edildi. Bu nedenle bahçenin inşası kelebek formatında yapıldı. Kelebeklerin yaşam olanı olan Tropikal Kelebek Bahçesi, onların yaşam standartlarına uygun şekilde tasarlandı. Bahçenin sıcaklığı 28°C % 80 nem olacak şekilde kontrolde tutuluyor. Kelebeklerin daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için bu nem ve sıcaklık oldukça önemlidir.
60 FARKLI TÜRDE KELEBEK VAR
Ziyaretçilerin günlük yaşamda görmedikleri hatta belki de göremeyeceği kadar kelebek, böcek ve bitki türleri yer alıyor. Görenlerini hayran bırakan türler rengarenk bir ortam oluşmasını sağlıyor. Ziyaretçilerine 60 farklı türde kelebek uçuş gösteriyor. Dünya’nın birçok noktasından gelen kelebekler türlerine uygun şekilde bakım yapılarak muhafaza ediliyor. Yalnızca kelebeklerin değil bitkilerin de olduğu bu müze de 195 türde bitki de ziyaretçilere bu gezi esnasında eşlik ediyor. Bu bitkiler bahçe içerisindeki canlı yaşamın daha kaliteli hale gelmesi için ortamdaki zararlı maddeleri absorbe edebilen, oksijen üretimi yüksek bitkiler tercih edildi. Bu bitkiler kelebeklerin ve böceklerin daha sağlıklı bir ortamda olmaları için oldukça önemli bir yer alıyor.
Tropikal Kelebek Bahçesinin içerisi birçok alandan oluşuyor. Bunlar; böcek müzesi bölümü, kelebek yaşam döngüsü, böcek sineması, kelebek sınıflandırması, kelebek davranışı ve böcek köyünden oluşuyor. Bu alanda bulunan kelebek ve diğer ilginç böcekler özel olarak kurutulup sergileniyor.
Ziyaretçilerine birçok seçenek sunan kelebek bahçesi, gelenlerin içine hayvan ve doğa sevgisini de daha da çok aşılıyor. Bahçenin giriş ücretleri şu şekilde listeleniyor; yerli ziyaretçi: 200 TL, öğrenci: 150 TL, engelli ve 65 yaş: 75 TL, yabancı ziyaretçi: 350 TL, eğitim sınıfı 75 TL ve eğitim sınıfında alınan eğitimin bedeli 50 TL olmak üzere ödeme sağlanıyor. Görenlerini büyüleyen bahçe pazartesi günleri kapalı oluyor. Haftanın diğer günlerinde 09:00 ile 17:00 saatlerinde tüm kelebek meraklılarını bekliyor.
Kaynak:BBN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.