Afrika’nın turizm merkezi; Cape Town

Afrika’nın turizm merkezi; Cape Town

Afrika kıtasının en çok tercih edilen turizm merkezi olan şehir; körfezi, Table Dağı ve Cape Zirvesi’yle ünlüdür

Cape Town, Güney Afrika'daki en eski şehirdir. Halk dilinde "Anne Şehir" olarak anılmaktadır. Güney Afrika’nın yasama başkentidir ve Batı Kap eyaletinin en büyük kentidir.  Şehir, Cape Town Şehri adlı Metropoliten alanın sadece bir parçasını oluşturur.

Güney Afrika Parlamentosu Cape Town'da bulunmaktadır. Ülkenin diğer iki başkentinin biri Pretoria (idari başkent), diğeri Bloemfontein'dir (Yüksek Temyiz Mahkemesinin bulunduğu adli başkent). Şehir; limanı, Ümit Burnu'ndaki Koruma Alanları, Table Dağı ve Kap Noktası gibi yerler ile kendini temsil etmektedir.

Afrika’nın turizm merkezi; Cape Town

Dünyanın en çok kültürlü şehirlerinden biri olup, göçmenler için için ana kentlerden biri rolünü bulundurur. Şehir, Uluslararası Endüstriyel Tasarım Toplulukları Konseyi tarafından 2014 yılında Dünya Tasarım Başkenti seçilmiştir.

Cape Yarımadası Akdeniz İklimi’ni yaşar. Dört mevsim de kendisini hissettirir. Mayıs ayından Eylül ayına kadar süren kış mevsiminde Atlantik Okyanusu’ndan gelen soğuk hava dalgaları yüksek miktarda yağış ve karayele sebep olur. Yine de kış aylarında en düşük sıcaklık ortalama 7°C, en yüksek ortalama 17°C’dir. Cape Town’da alışveriş düşük döviz kuru nedeniyle diğer ülkelere göre oldukça ucuzdur. Özellikle bölgenin hammadde zenginliği ve dünyanın en yetenekli kuyumcu ustalarının varlığı mücevherat almak isteyenlere fiyatı uygun, kalitesi yüksek seçenekler sunar.

GEZİLECEK YERLER

Table Dağı: Cape Town denince akla gelen ilk yer Table Dağı’dır. 6 dakikalık bir teleferik yolculuğuyla dağın tepesine çıkılır. Bu yolculuk için kullanılan teleferik ise bir sanat harikasıdır. 360 derece dönebilen teleferik sayesinde yolculuk sırasında manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Teleferik yolculuğunu takiben iki kilometrelik bir yürüyüşün sonunda dağın zirvesine ulaşılır. Günbatımında okyanusun ve şehrin görünüşü nefes kesicidir ve bu noktadaki bistroda kahvenizi yudumlarken çekeceğiniz fotoğraflar ileride albümünüze bakarken aynı hazzı yaşamanızı sağlayacaktır.

Robben Adası: Güney Afrika’da yapabileceğiniz en ilginç şeylerden birisi UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Robben Adası’nı ziyaret etmektir. Ada eskiden sadece erkek politik suçluların yattığı dünyaca ünlü bir hapishaneye ev sahipliği yapmaktadır. Hapishane halen turistlerin ziyaretine açıktır. Nelson Mandela da 27 yıllık hapis hayatının 18 yılını burada geçirmiştir. Robben Adası’na günlük turlar düzenlenir. V & A limanındaki saat kulesinin oradan kalkan turlar sizi adaya götürür ve tur rehberleri size adanın dört bir yanını gezdirir. Tur rehberlerinin hepsi burada hayatının bir kısmını geçirmiş ve tahliye edilmiş olan politik mahkumlardır. Güney Afrika tarihinin bir bölümüne aşina olduktan sonra adada yapabileceğiniz şeyler bitmez. Penguen ve fok balığı kolonileri size görsel bir ziyafet sunarken, Cape Town’ın en güzel manzaralarından birisine tanıklık edebilirsiniz.

Afrika’nın turizm merkezi; Cape Town

Kirstenbosch Botanik Bahçeleri: Dünyanın en iyi botanik bahçeleri arasında yerini alan Kirstenbosch 528 hektar alana yayılmıştır ve 5,000’den fazla bölgeye özgü çiçek türüne ev sahipliği yapar. Afrika taş oyması heykellerin yanında öğleden sonra pikniğinizi yapabilir, Table Dağı’nın eteklerinde binlerce yabani çiçeğin arasında yürüyebilirsiniz. Tesislerde aynı zamanda restoranlar, caféler ve hediyelik eşya dükkanları da mevcuttur.

Gold of Africa Müzesi: Altın daha çok “Altın Şehri” Johannesburg’la özdeşleştirilse de, Gold of Africa Müzesi altının tarihi serüvenini anlatan bir mekandır. 18. yüzyılda inşa edilen Martin Melck House’un ev sahipliğini yaptığı müze, kalıcı sergilerin yanı sıra geçici altın sergileriyle de Afrika altın sanatını ve tarihini gözler önüne sermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.