Andorra Prensliğinin başkenti; Andorra La Vella

Andorra Prensliğinin başkenti; Andorra La Vella
Andorra La Vella, Andorra Prensliğinin başkenti ülkenin en büyük şehridir. Andorra La Vella Andorra ülkesinin güneybatısında Fransa ve İspanya arasında yer almaktadır. Avrupa’nın en yüksek rakımlı başkenti olma unvanına sahiptir.

Andorra la Vella, Andorra Prensliği'nin başkenti ve en büyük yerleşim birimidir. En büyük popülasyonu Katalanlar oluşturur. Kent, Valira del Nord ve Valira del Orient adlı iki dağ akarsuyunun Valira Nehri'ni oluşturmak üzere birleştikleri noktada bulunur. Escaldes-Engordany yerleşim alanıyla yan yanadır. 1023 metrelik rakımıyla Avrupa'nın en yüksek rakımlı başkenti ve popüler bir kayak merkezidir. Soğuk kışlar ve ılık, daha az yağışlı yazlarla ılıman bir iklime sahiptir. Andorra la Vella'nın bulunduğu bölgedeki ilk yerleşimler Cilalı Taş Devri'nin sonlarına doğru yapılmaya başlandı. 803'te, Mağribiler'in yönetiminde bulunan bölgeyi alan Şarlman, burada bağımsız bir devletinin temellerini attı. Andorra la Vella komünü, üç köye bölünür. Bunlar Andorra la Vella, La Margineda ve Santa Coloma'dır.

Andorra La Vella’nın gezilecek yerleri

SANT ESTEVE KİLİSESİ

12. Yüzyılda inşa edilen bir Roma Kilisesi olan Sant Esteve Kilisesi, gezilip görülmeye değer bir yapıdır. Yapının mimarisi oldukça dikkat çekicidir. Ülkenin en popüler dini merkezlerden biridir.

LA MARGİNEDA KÖPRÜSÜ

ülkenin en büyük ve en ince Ortaçağ Köprüsü olma özelliğine sahip olan 33 metre uzunluğunda ve 9 metre yüksekliğindeki La Margineda Köprüsü, Granit Taşından inşa edilen bir mimari harikasıdır. Köprünün kemer taşları daha hafif olabilmesi için sünger taşlarından yapılmıştır.

YEŞİL HALKA DOĞAL ALANI

Şehrin tüm doğal güzelliğini içinde barındıran birçok çeşit patikadan oluşan Yeşil Halka Doğal Alanı, şehrin en can alıcı bölgelerinden biridir. Şehrin doğasını ve güzelliklerini gerçek anlamda keşfetmek isterseniz burayı mutlaka ziyaret edin.

PLAÇA DEL POBLE MEYDANI

Şehrin idari binalar kompleksinin üzerinde yer alan Plaça del Poble Meydanı, halka açık bir meydan olup buraya yıl boyunca çok sayıda yabancı turist tarafında ziyaret edilmektedir. Şehrin en hareketli olduğu bölge olarak bilinir. Meydan üzerinde birçok tarihi yapı bulunur.

SANTA COLOMA KİLİSESİ

Mimari olarak erken Roma dönemine ait Santa Coloma Kilisesi, 12. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilmektedir. Çan kulesinin boyu 18 metre olup oldukça dikkat çekmektedir. Bu yapının en dikkat çekici özelliği içinde bulunan freskleridir. Günümüzde çoğu freskler iyi durumdadır.

LA ROUREDA DE LA MARGİNEDA

La Roureda de la Margineda, Ortaçağ dönemden kalma tarihi bir bölgedir. Bu bölge günümüzde sadece kalıntılarla bilinse de oldukça popüliner bir bölgedir. Özellikle 1190-1288 arasında kuşatma altında olduğu Sant Vicenç Kalesi’nin kalıntıları burada bulunmaktadır. Ülkenin tarihini öğrenmek için burası tercih edilebilir. Burası kent meydanı olarak da bilinir.

PARLAMENTO BİNASI

Başkentin tarihi bölgesi Barri Antic semtinde yer alan Parlamento Binası, 16. yüzyıla dayanan süslü ve 5 katlı olan harika bir yapıdır. Bu yapının inşası uzun seneler almıştır. Günümüzde şehrin en önemli yapılarından biridir. Uzun yıllar devlet yönetimi bu binada yapılmıştır. Mimari yapısı oldukça dikkat çekmektedir.

GRANDVALİRA SKİ RESORT

Avrupa’nın güneyinde bulunan Grandvalira Ski Resort, bölgenin en büyük kayak merkezidir. Sezon, aralık ayının başında başlar ve hava durumuna bağlı olarak nisan ayı ortalarında sona erer. Buraya yolunuz düşerse kış aylarında sevdiklerinizle birlikte harika bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz. Bölgede birçok hizmet alanı bulunur.

Andorra Prensliğinin başkenti; Andorra La Vella

CENTRE TERMOLÚDİC CALDEA

Şehrin göklerine hakimiyet kurmuş cam piramit kulesi ile Centre Termolúdic Caldea, Avrupa’nın en büyük spa merkezidir. Bu merkez bünyesinde birçok şifa amaçlı havuzlar bulunur. Buraya yıl boyunca çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir.

Andorra Prensliğinin başkenti; Andorra La Vella

LES ESCALDES

Les Escaldes, adını bölgeye dağılmış birçok sıcak su kaynağında alan bir tatil kasabasıdır. Bu kasaba, Roma döneminden beri şifa özelliğiyle bilinir. Burada birçok kaplıca bulunur. Buraya gidip hem gezip eğlenebilirsiniz. Hem de şifa amaçlı gidebilirsiniz. Ayrıca bölgede Roma dönemine ait birçok yapı bulunur.

Andorra Prensliğinin başkenti; Andorra La Vella

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.