Avrupa'nın beyaz şehri; Belgrad

Avrupa'nın beyaz şehri; Belgrad
Belgrad, Sırbistan’ın başkenti ve ülkenin en kalabalık şehridir. Sırpçada beyaz şehir anlamına gelen Belgrad, Sırbistan’ın kuzeyinde yer alan büyük ve önemli bir şehirdir. Burada gezilip görülecek çok sayıda yer bulunmaktadır

Belgrad, Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği platoda yer almakta olup 1,2 milyonluk merkez nüfusu ve 1, Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği platoda yer almakta olup 1,2 milyonluk merkez nüfusu ve 1,65 milyondan fazla metropolitan nüfusuyla Güneydoğu Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biri olan kentin adı Beyaz Şehir anlamına gelmektedir.

Belgrad'ın kurulduğu alan, Prehistorik Avrupa'nın en büyük kültürlerinden olan Vinča kültürünün MÖ 6. yüzyıl dolaylarında doğduğu yerdir.

Günümüzde özerk bir yönetime sahip olan Belgrad'ın Sırbistan'ın idari yapılanmasında özel bir konumu vardır. Metropolitan kent alanı 17 belediyeye ayrılır ve her biri kendine özgü bir yerel konseye sahiptir. Deniz seviyesinden 116,75 metre yukarıda bulunan Belgrad, Tuna ve Sava nehirlerinin kesişme noktasında bulunur. Belgrad, dört mevsim düzenli yağış alarak ılıman dönencealtı (Cfa) iklim sınıflandırmasına sahiptir.

Avrupa'nın beyaz şehri; Belgrad

BELGRAD GEZİLECEK YERLER

KALENİC PİJACA

Belgrad’ın sabit halk pazarı olarak bilinen Kalenic Pijaca,  bir açık hava pazarı olup mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Burada sebze-meyve, balık ve diğer ihtiyaçlarınız karşılar. Hiçbir şey almasanız dahi buraya bir tur atmalısınız. Belgrad’ın alışveriş ruhunu öğrenmek istiyorsanız mutlaka bu açık hava pazarını ziyaret etmelisiniz.

Avrupa'nın beyaz şehri; Belgrad

ZEMUN BÖLGESİ

Tuna Nehri‘nin kıyısında bulunan Zemun, renkli bir bölge olup görenleri kendine aşık ettirmektedir. Oldukça canlı bir bölge olup burada harika zaman geçirebilirsiniz. Şehirde gün batımı nerede izlenir sorusuna verilecek en net cevap Zemun Bölgesidir. Ayrıca bu bölgede birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur.

Avrupa'nın beyaz şehri; Belgrad

SKADARLİJA BÖLGESİ

Cumhuriyet Meydanı‘nın biraz aşağısında bulunan Skadarlija Bölgesi, sanatseverlerin buluşma noktası olarak bilinir. Sadece sanatseverler mi elbette değil burada bulunan restoranlarda harika yemekleri tatmak içinde bir sürü insan gelmektedir. Bölge her tarafı tarih kokmaktadır. Eski zamanlarda şehirde bulunan yazar, gazeteci, ressam ve sanatçıların yaşadığı yer olarak da bilinmektedir.

Avrupa'nın beyaz şehri; Belgrad

NİKOLA TESLA MÜZESİ

Krunska Caddesi üzerinde bulunan Nikola Tesla Müzesi, ünlü bilim adamı Nikola Tesla kişisel eşyaları ve eserleri sergilenmektedir. Bilindiği üzere Nikola Tesla birçok cihazın çalışma prensibinin mucididir.

YENİ BELGRAD (NOVA GRAD)

Yeni Belgrad ya da Novi Beograd olarak bilinen bu bölge, 1947 yıllında Sava nehrinin sol yakasında inşa edilmiş harika bir yerdir. Burası daha çok alışveriş bölgesi olarak bilinir. Bölgede çok sayıda alışveriş yerleri bulunur. Ülkede alışverişin kalbi bu bölgede atmaktadır.

Avrupa'nın beyaz şehri; Belgrad

KALEMEGDAN(BELGRAD KALESİ)

Knez Mihaliova Caddesi‘nin sonunda bulunan bu yapı, Osmanlılar döneminde kale ve meydan sözcüğünde türetilmiştir. Fakat bölge günümüzde Kalemegdan olarak isimlendirmektedir. Kale M.Ö 3. yüzyılda Romalılar tarafında inşa edilmiştir. 17. yüzyılda Osmanlılar tarafında kale fethedilmiştir. Birçok kez onarılan kale günümüzde turistlerin uğrak noktası haline gelmiştir.

CUMHURİYET MEYDANI (REPUBLİC SQUARE)

Cumhuriyet Meydanı ya da diğer ismi ile Özgürlük Meydanı olarak bilinir. Knez Mihailova Caddesi‘ine oldukça yakın bir konumda bulunuyor. İstanbul’daki Taksim meydanına benzetebiliriz. Turistlerin buluşma noktası olarak bilinir. Meydanda Prens Mihailo Obrenovic heykeli bulunuyor. Yine meydan üzerinde çok sayıda alışveriş ve eğlence merkezleri bulunur.

BELGRADE ZOO(BELGRAD HAYVANAT BAHÇESİ)

Belgrat Kalesine yakın bir konumda bulunan Hayvanat bahçesi çok büyük olmasa da gezilip görülmesi gereken bir yerdir. Burada kangurudan file, zürafadan baykuşa, kaplandan maymuna birçok hayvan bulunuyor. Bu hayvanları ziyaret edip güzel bir gün yaşayabilirsiniz.

KNEZ MİHAİLOVA CADDESİ (KNEZ MİHAİLOVA STREET)

Cadde ismini Sırbistan Prensi 3. Mihailova/dan almıştır. Şehrin nabzı atıldığı yer desek yeridir. Şehirde alışveriş ve buluşma noktası olarak bilinir. Cadde üzerinde çok sayıda tarihi yapı, alışveriş merkezleri, cafe ve otel bulunur. Burada istediğiniz gibi alışveriş yapabilir, konaklayabilir ya da bir şeyler yeyip içebilirsiniz.

SIRBİSTAN ULUSAL MÜZE (NATİONAL MUSEUM OF SERBİA)

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Sırbistan Ulusal Müze, 1844 yıllında inşa edilmiştir. Burada 400.000’den fazla eser sergilenmektedir. Ülkenin tarihi ve kültürünü öğrenmek isterseniz mutlaka burayı ziyaret etmelisiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.