Bir ada ülkesi, Curaçao

Bir ada ülkesi, Curaçao

Karayip Denizi’nin güneyinde ve Venezuela’nın kuzeyinde yer alan Curaçao ada ülkesidir. Hollanda Krallığı’nı meydana getiren 4 ülkeden biridir. Ülkede yer alan doğal güzellikler ve Hollanda mimari izlerini taşıyan yapılarından dolayı buraya küçük Amsterdam denilmektedir

Curaçao, Karayip Denizi'nin güneyinde ve Venezuela'nın kuzeyinde yer alan bir ada. Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden biridir. Başkenti Willemstad şehridir. Yüz ölçümü 444 km2 olan adanın nüfusu 150.000'den fazladır. 10 Ekim 2010'dan önce Hollanda Antilleri'nin bir parçasıydı. Adada (çoğunluğu başkent Willemstad'da olmak üzere) yaklaşık 150 bin kişi yaşar. Halkın çoğunluğu Afrika kökenli olup Arap (Lübnan), Çin, Hint, Avrupa, Kolombiya, Venezuela kökenli kişiler de vardır. Curaçao'da açık deniz petrol platformu Willemstad'ın tarihi bölgesi, 1997'de UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edildi. Curaçao açık bir ekonomiye sahiptir, turizm, uluslararası ticaret, nakliye hizmetleri, petrol arıtımı, depolama (petrol ve bunkering) ve uluslararası finansal hizmetler en önemli sektörlerdir. Curaçao ekonomisinde turizm önemli bir rol oynarken, diğer Karayip ülkelerine göre turizme daha az bağımlıdır.

Bir ada ülkesi, Curaçao

CURAÇAO’NUN GEZİLİP GÖRÜLECEK YERLERİ

 WİLLEMSTAD

Karayip adasında yer alan Willemstad, Curaçao’nun başkenti ve en büyük şehridir. Bu şehir Avrupa’nın en renkli şehirlerinden biridir. Çünkü buradaki yapılarrengarenktir. 1800’lü yıllarda buradaki görevli Hollandalı koloni valisi, beyaz rengin migrenine iyi gelmediğini fark eder. Bunun üzerine şehirde bulunan bütün yapıları değişik renklere boyanmasını ister. Bu karardan sonra şehirdeki bütün yapılar değişik renklere boyanmıştır. Bu yapılar ve renkleri günümüze kadar sağlam bir şekilde hatta günümüzde Unesco tarafında koruma altına alınmıştır.

Bir ada ülkesi, Curaçao

KLEİN CURAÇAO

Ülkenin güneydoğusunda yer alan Klein Curaçao, gezilip görülmesi gereken ıssız bir adadır. Burada pek yaşam bulunmamaktadır. Bu nedenle günübirlik gezi yapabilirsiniz. Buraya tekne turları yapılmaktadır. Buraya gelip dalış veya şnorkel yapabilirsiniz. Ülkenin en güzel dalış noktalarından biridir. Ayrıca burada eski bir deniz feneri, bir sahil evi ve birkaç kulübe bulunmaktadır. Bunları ziyaret edin.

JAN THİEL KÖYÜ

Adanın güneydoğusunda yer alan Jan Thiel, mutlaka gezilip görülmesi gereken bir tatil köyüdür. Burada yer alan palmiye ağaçları köye harika bir renk katmıştır. Köyün nefes kesen manzarası ve bakir doğasıyla insanları kendine hayran bırakmaktadır. Ayrıca plajlarında; deniz, kum, güneş ve eğlencenin doruğunu yaşayabiliyorsunuz.

RİFFORT BÖLGESİ

Adanın başkenti Willemstad şehrine bağlı Riffort Bölgesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir bölgedir. Bu bölge daha çok tarihi yapılarıyla bilinmektedir. Burada birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bu nedenle UNESCO Dünya Miras listesinde bulunan bir bölgedir. Bunun dışında yine doğal güzellikleriyle bilinmektedir.

CURAÇAO PLAJLARI

Karayip denizinde yer alan bu ada ülkesinde gezilip görülecek birçok yer bulunmaktadır. Fakat bu ada ülkesi denilince akla ilk olarak şüphesiz harika plajları gelmektedir. Burada çok sayıda plaj bulunmaktadır. Ülkede yer alan en popüler plajlar şunlardır; Cas Abao Plajı, Jeremi Plajı, Knip Plajı, Daaibooi Plajı, Barbara Plajı, Kalki Plajı

CHRİSTOFFEL PARK

Willemstad şehrine 45 dakika uzaklıkta yer alan Christoffel Park, 1978 yıllında ziyarette açılan ülkenin en büyük ulusal parkıdır. Burada çok sayıda hayvan ve bitki türü bulunmaktadır. Özellikle mağara duvarlarında bulunan çizimler oldukça dikkat çekicidir.

Bir ada ülkesi, Curaçao

CURAÇAO SUALTI PARKI

Curaçao’nun güneydoğu sahilinde yer alan Curaçao Sualtı Parkı, 1983 yıllında kurulan önemli bir sualtı parkıdır. Büyüleyici ve zengin sualtı yaşamı keşfetmek için yıl boyunca buraya çok sayıda turist ağırlamaktadır. Burada çok sayıda balık türü ve mercan bulunmaktadır. Ayrıca ülkenin en popüler dalış yerlerinden birine ev sahipliği yapar.

Bir ada ülkesi, Curaçao

KRALİÇE EMMA KÖPRÜSÜ

Kraliçe Emma Köprüsü, 1888 yıllında ziyarette açılan dünyanın en uzun yaya köprüsüdür. Bu köprü tam olarak 167 metre uzunluğundadır. Bu köprü; Sint Anna Bay boyunca Punda ve Otrobanda bölgelerini birleştirmektedir. Bu köprü üzerine çıkıp şehrin harika manzarasını izleyip bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Bu köprü günün belirli saatlerinde gemi geçişleri için kapalı tutulmaktadır.

CURAÇAO DEVEKUŞU ÇİFTLİĞİ

Santa Catharina’daki Groot St. Joris yolunda yer alan Curaçao Deve kuşu Çiftliği, Karayipler’deki en büyük deve kuşu çiftliği ve aynı zamanda dünyanın en büyük 2. deve kuşu çiftliği olarak bilinmektedir. Buraya rehberler eşliğinde gidip deve kuşu hakkında merak ettiğiniz bütün sorulara cevap bulabilirsiniz.

CURACAO DENİZ AKVARYUMU

Adanın güney batısında yer alan Curacao Deniz Akvaryumu, 1984 yıllında ziyarette açılan dünyanın en güzel akvaryumlarından biridir. Burada 400’den fazla deniz canlısı bulunmaktadır. Aynı zamanda dalış imkanı da sağlamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.