BRASILIA

BRASILIA
Brezilya’nın kendisi ile aynı ismi taşıyan başkenti Brasilia, modern mimari yapısıyla oldukça dikkat çekmektedir. Burada gezilip görülecek çok sayıda tarihi yapı bulunur

Brasilia, Brezilya'nın başkentidir. 1956-1960 yılları arasında 41 ayda inşâ edilmiştir. Nüfusu 2008 yılı itibarıyla 2.557.000'dir.

Brasilia, şehir planlamacısı Lucio Costa ile baş mimar Oscar Niemeyer'in öncülüğünde tasarlanmış ve 3,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandıktan sonra Rio de Janeiro'dan sonra ülkenin yeni başkenti yapılmıştır.

Brezilya, ulusal başkenti olarak Brezilya hükûmetinin bütün yapıları bu şehirdedir. Şehir ayrıca Brezilya çıkışlı büyük firmaların (örneğin Banco do Brasil, Caixa Econômica Federal, Correios ve Brasil Telecom) genel merkezlerini de barındırmaktadır. Şehir, inşası ve barındırdığı değişik bölgeleri ile 21. yüzyıldaki fazla nüfusun yaşadığı büyük şehirlerin planlanmasında, şehir ve bölge planlama açısından dünyada kaynak gösterilen bir konumdadır.

BRASILIA

BRASİLİA’NIN GEZİLİP GÖRÜLECEK YERLERİ

TV KULESİ

Şehrin ana caddesi olan Anıtsal Eksen’de yer alan Brasilia Televizyon Kulesi, 1965-1967 yılları arasında inşa edilmiştir. Yaklaşık 224 metre yüksekliğinde bulunan kule, oldukça dikkat çekicidir. Televizyon vericisi olarak kullanılan bu yapı, günümüzde daha çok manzara izlemek için kullanmaktadır. ITAMARATY SARAYI

Itamaraty Sarayı, Brezilya Dışişleri Bakanlık Binası olarak hizmet vermektedir. Bu yapı, ünlü mimar Oscar Niemeyer tarafından tasarlanmış ve 21 Nisan 1970 tarihinde ise ziyarette açılmıştır. Bu yapı, iç ve dış mimarisi olarak hayran uyandırmaktadır. Dışı camlı fakat içinde sade şık modern merdivenler bulunur.

BRASILIA

BRASİLİA KATEDRALİ

Şehrin en ünlü yerlerinden biri olan 1970 yılında yapılmış olan benzersiz yuvarlak katedral şekli ile dikkat çeken Brezilya Katedrali, mutlaka gezip görmeniz gereken ilk yerlerden biridir. Bu yapıyı Oscar Niemeyer tarafından tasarlanıp inşa edilmiştir. Oldukça renkli ve popüler bir yapıdır.

BRASILIA

 

PARPUE DE CİDADEA

Parpue de Cidadea, içerisinde harika bir gölet bulunan bir mesire alanıdır. Şehir stresinden uzaklaşıp buraya gelip harika bir gün yaşayabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte buraya gelip güzel bir gün yaşayabilirsiniz. Oldukça renkli bir parktır.

BRASILIA

 

TEMPLE OF GOOD WİLL

Good Will Tapınağı (TGW), Ekim 1989 tarihinde hizmette açılan renkli ve popüler bir mekandır. Bu yapı, José de Paiva Netto tarafından tasarlanıp inşa edildi. Her yıl buraya bir milyondan fazla ziyaretçi gelmektedir. Oldukça renkli ve popüler bir yapıdır. Barış Tapınağı olarak bilinen bu yapı, mistik ve ruhsal bir simgedir.

BRASILIA

YERLİ HALKLAR MÜZESİ

Yerli Halklar Müzesi, 1987 yıllında hizmette açılan muazzam bir müzedir. Burada ülkenin yerli halklarını kültürleri ve eserleri sergilenmektedir. Müzenin mimarı Oscar Niemeyer tarafında tasarlanmıştır. Buraya yıl boyunca çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir. Müze içinde sergilenen eserlerden çok binanın mimarisi dikkat çekmektedir.

BRASILIA

SAO JAO BOSCO KİLİSESİ

19. yüzyılda inşa edilmiş 40 adet uzun sivri kemerli yapısıyla dikkat çeken Sao Jao Bosco Kilisesi, mutlaka ziyaret etmeniz gereken önemli dini yapılarından biridir. Bu yapı mimarisi oldukça dikkat çekmektedir.

BRASILIA

 

BREZİLYA ULUSAL MÜZESİ

Brezilya Ulusal Müzesi, şehirde mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir. Yaklaşık 200 yıllık bu bina yakın tarihte yangında büyük zarar görmüştür. Oldukça renkli bir müzedir.

JUSCELİNO KUBİTSCHEK KÖPRÜSÜ

Juscelino Kubitschek köprüsü, 15 Aralık 2002 tarihinde hizmette açılan oldukça popüler bir köprüdür. 63 metre yüksekliğinde, 1200 metre uzunluğundaki bu köprüyü, yıl boyunca çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir. Şehrin simgelerinden biri olan bu köprü gece ışıklandırması ile birlikte daha renkli bir hal almaktadır.

BRASILIA

MEXİCO CİTY METROPOLİTAN KATEDRALİ

Mexico City Metropolitan Katedrali, 1813 yıllında Barok mimari tarzında inşa edilen bir yapıdır. Renkli camları ve melek figürleriyle oldukça dikkat çekmektedir. Bu yapı, şehrin en önemli dini yapılarından biridir.

BRASILIA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.