Burası Alp Dağları değil Mergabütan

Burası Alp Dağları değil Mergabütan

Türkiye’nin güneydoğu ucunda yer alan Mergabütan Yaylası, dünyanın en iyi kayak merkezlerine sahip olan Alp Dağları’na adeta taş çıkartıyor.

6 aylık kayak sezonu ve toplamda 4 kilometreyi bulan 3 pistiyle Avrupalı rakiplerine meydan okuyan merkez, bölgesel kalkınma projeleriyle hem sportif hem de turistik bir cazibe merkezi haline geldi. Hakkarili gençler ise bu imkanlar sayesinde hayal edemeyecekleri bir kariyerin kapılarını araladı. Mergabütan Yaylası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) girişimleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hakkari Valiliğinin katkıları sayesinde yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline gelen bir kayak merkezine dönüştürüldü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Burası Alp Dağları değil, Hakkari Mergabütan Kayak Merkezi! Hakkarili başarılı milli sporcumuz Rojbin ne güzel ifade ediyor: Gençlerin yüzü dağa dönükken, ülkemize kazandırdık. Şehirlerin potansiyeline en uygun yatırımları tespit edip destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hakkari şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Mergabütan Kayak Merkezi, Türkiye’nin en uzun sezona sahip tesislerinden biri. Kasımda açılan sezon, nisan sonuna kadar devam ediyor. Merkezde bin 165 metre uzunluğunda 4 koltuklu bir telesiyej, 680 metre uzunluğunda bir teleski bulunuyor. Kafeterya, restoran gibi sosyal tesislerin yer aldığı merkezde, 120 kişi kapasiteli 4 yıldızlı bir otel ve sporcu eğitim merkezinin de yapımı sürüyor. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.