Denizi olmayan kentte deniz balıklarıyla dalış

Denizi olmayan kentte deniz balıklarıyla dalış

Eskişehir’in en güzel ve önemli parklarından Sazova Parkı içerisinde yer alan Eti Sualtı Dünyası ilk olarak 2014 yılında kapılarını ziyaretçilerine açmış, 2017 yılında ise yeni açılan Eskişehir Hayvanat Bahçesi‘ne bağlanmış bir akvaryumdur

"Bozkır kenti" Eskişehir'de 2014 yılında kapılarını ziyaretçilere açan ETİ Sualtı Dünyası, Kuzey Ege, Atlas Okyanusu, Kızıldeniz, Güney Amerika gölleri ve Amazon Nehri'nden getirilen 100 canlı türüne ev sahipliği yapıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi için tasarlanan bu projede 2400 m2 kapalı alan içerisinde 30’dan fazla tematik akvaryumun yanısıra 19 metrelik akvaryum tüneli, zehirli ve tropik amfibik türlerin sergilendiği 6 adet teraryum da yer alıyor. Ayrıca tesis dahilinde kabuk müzesi, hediyelik eşya, fotoğraf çekim noktası ve özel bir kafeterya da bulunuyor.

3200 metrekarelik alana kurulan ve 2400 metrekarelik kısmını akvaryumun oluşturduğu 'Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası'nda, 850 metrekarelik alanda ise ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebilmeleri için hediyelik eşya satışı ve kafeterya alanları hizmet veriyor.

Teraryum, dokunma akvaryumu, tropikal akvaryum, amazon nehri ve mersin akvaryumu gibi bölümleri bulunan Sualtı Dünyası'nda 84 farklı türden toplam 2150 adet balık ziyaretçilerle buluşuyor. Misafirlerini Türk karasuları (Kuzey Ege), Atlas Okyanusu, Kızıldeniz, Güney Amerika gölleri, Amazon Nehri gibi dünyanın farklı coğrafyalarından getirilen özel balık türleriyle tanıştıran mekan, tek seferde 400, bir günde ise 3500 ziyaretçiye ev sahipliği yapabilme kapasitesine sahip.

19 metrelik su tüneli bulunan alandaki köpek balıkları, vatozlar, mercan, sarpa, çipura ve mırmır gibi deniz canlılarının beslenmesini dalgıçlar Mehmet Ali Uçar ve Özgür Altınışık üstleniyor. Haftanın 4 günü dev akvaryuma dalış yapan dalgıçlar, balıkları bir bebek gibi elleriyle besliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.