Eritre’nin başkenti, Asmara

Eritre’nin başkenti, Asmara
12. yüzyılda kurulan Asmara, Eritre’nin başkenti ve yaklaşık 580 bin nüfusuyla ülkenin en büyük şehridir. Uzun yıllar İtalyan sömürgesinde kalan şehir, Küçük Roma olarak bilinir. Yıl boyunca buraya çok sayıda turist ziyaret etmektedir

Asmara Eritre'nin başkentidir. Çeşitli sanayi tesislerinin bulunduğu şehir 12. yüzyılda kurulmuştur. Ancak Asmara 19. yüzyılın sonlarında İtalyan sömürge yönetimine girdi. 1930'larda inşa edilen yeni binalarla şehrin görünüşü çok değişti. İtalyanlar Asmara’ya Küçük Roma ismini verdiler. Eritre'nin Etyopya'dan ayrıldığı bağımsızlık savaşı sırasında oldukça zarar gören Asmara 1993'te başkent oldu.

Asmara’da aralık ayından nisan ayına kadar uzanan dönem kuru mevsim olarak adlandırılmaktadır. Bu dönemde şehri çevreleyen kırmızı-kahverengi, paslı, bej veya siyah moloz taşlarla kent, Mars gezegeninin fotoğraflarını andıran bir alana dönüşür. Bitki örtüsünü büyük oranda fundalık, okaliptüs, aloez, kaktüs ve patlamış renkte begonvil, jakaranda veya diğer süs bitkilerinin oluşturduğu kentin yağışlı dönemi ise mayıs ve eylül ayları arasındadır. Bu dönemde kentin rengi birden yeşile bürünür. Asmara’nın ortalama sıcaklığı kuru ya da yağışlı dönemde olsun 30 derecenin üzerine çıkmaz Asmara’yı ziyaret etmek için tavsiye edilen dönem genellikle mart ve nisan ayları ile ekim ve kasım ayları arası dönemdir.

Eritre’nin başkenti, Asmara

ASMARA’NIN GEZİLİP GÖRÜLECEK YERLERİ

QOHAİTO

Birçok tarihi kalıntıların yer aldığı Qohaito, Asmara’nın güneyinde bulunan tarihi bir yerdir. Burada çok sayıda tarihi kalıntı bulunmaktadır. Oldukça büyük ve gelişmiş bir arkeolojik bir alandır. Buraya yıl boyunca çok sayıda kişi ziyaret etmektedir. Açık hava müzesini andırır.

OPERA EVİ

Asmara kentinin 20. yüzyılda yapılmış en şık ve en eski binalarından birisi olan 1920 yılında inşa edilmiş eşsiz mimariye sahip olan Opera Evi; opera, sinema ve maç gösterimi yapılan bir yerdir. Burada harika bir de kafe bulunur. Bu bina şehrin en şık binalarından biridir.

Eritre’nin başkenti, Asmara

KOTALİK KATEDRALİ

Başkentin Harnet Ave bölgesinde yer alan Kotalik Katedrali, 1923 yıllında inşa edilen önemli bir yapıdır. Bu yapı, İtalya dışında en güzel Lombard Romanesk tarzı kilise olarak bilinmektedir. Bu nedenle oldukça dikkat çekmektedir. Mimarisi ve süslemeleri göz kamaştırmaktadır.

ERİTRE ULUSAL MÜZESİ

Asmara kentinin en önemli turistik destinasyonlarından birisi olan Ulusal Müze, mutlaka görülmesi gereken tarihi bir yerdir. Burada çok sayıda eser sergilenmektedir. Bu müzenin yarsı sergilere ayrılmıştır. Müzede arkeolojik buluntular, taksonomi, Orta Çağ eserleri, etnografya sergileri ve ulusal resim koleksiyonu bulunur.

Eritre’nin başkenti, Asmara

BÜYÜK CAMİ

Eski pazarın yanında yer alan Büyük Cami, 1938 yıllında inşa edilen önemli bir yapıdır. Yapının mimarisi rasyonalist, klasik ve İslami biçimleri birleştirmektedir. Buraya sadece Müslümanlar giriş yapabiliyor. Müslüman olmayanlar sadece kapıdan bakabiliyor.

BAĞIMSIZLIK BULVARI

İtalyan mimarisini yansıtan kafe, bar, mağaza ve eski sinemalarının bulunduğu Bağımsızlık Bulvarı, mutlaka görülmesi gereken ilk yerlerden biridir. Şehrin kalbi adeta burada atmaktadır. Şehri ziyarette geldiğinizde ziyaretinizi burada başlatmalısınız. Yeme, içme, konaklama ve eğlenme gibi ihtiyaçlarınızı karşılamak amacıyla burada çok sayıda mekan bulunmaktadır.

TANK MEZARLIĞI

Eritre’nin savaş yıllarında yaşanan acıları görmek için buraya gelmelisiniz. Savaşı anlatan birçok yapı bulunur. Ayrıca savaşta ölenleri hatırasına da birçok anıt bulunur. Savaşın vermiş olduğu sonuçları tüm çıplaklığıyla görmek için buraya gelmelisiniz.

Eritre’nin başkenti, Asmara

MEDABAR MARKET

Şehrin kuzeydoğusunda yer alan Medabar Market, mutlaka görülmesi gereken antika bir pazardır. Bu pazar şehirde toplanan eski eşyaları geri dönüşüme sokup yeni ürünler elde edilmektedir. İşte bu ürünler burada satıcısı ile buluşmaktadır. Pazarda harika ürünler bulunur.

ENDA MARİAM ORTODOKS KATEDRALİ

1938 yıllında inşa edilmiş önemli bir dini yapıdır. Bu yapının mimarisi oldukça dikkat çekmektedir. Dış görüntüsü kadar iç görüntüsü de dikkat çekmektedir. Bu yapıda İtalyan ve Eritre mimarisi görülmektedir.

MİLLİ ŞEHİTLER PARKI

Milli Şehitler Parkı, 2000 yıllında hizmette açılmış bir parktır. Bu park, yeşilliği ve yaban hayat rezervi ile dikkat çekmektedir. Muazzam bir manzaraya sahip bu parka gelip doğa yürüyüşü yapabilir veya dinlenip keyif yapabilirsiniz. Ayrıca burada bir dağ bulunur. Bu dağa tırmanış da yapabilirsiniz. Oldukça güzel bir yerdir.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.