Etiyopya ve Afrika Birliği’nin başkenti: Addis Ababa

Etiyopya ve Afrika Birliği’nin başkenti: Addis Ababa

Addis Ababa veya Addis Abeba, Etiyopya ve Afrika Birliği’nin başkenti olup burada 80 farklı dil koşulmaktadır. Her topluluktan ve inançtan insanın bulunduğu bu başkentte gezilip görülecek çok sayıda yer bulunmaktadır

Addis Ababa veya Addis Abeba, Etiyopya ve Afrika Birliği'nin başkenti. 80 farklı dilin konuşulduğu şehirde Hristiyan, Müslüman ve Yahudi toplulukları yer alır. Adı yeni çiçek anlamına gelen Addis Ababa, deniz yüzeyinden 2500 metre yükseklikteki dağların üzerinde, okaliptus ağaçlarının arasında uzanır. Bolivya'nın başkenti La Paz'dan sonra dünyanın ikinci yüksek başkentidir. Derin vadilerle yarılmış olan kentteki belli başlı yapıların hepsi beyaz badanalı, çatıları da oluklu teneke kaplıdır. Bu yapıların yanında yer alan çamurdan yapılmış, saz damlı yüzlerde kulübe, kente büyükçe bir köy görünümü verir. Addis Ababa uluslararası havaalanı ve kenti Aden Körfezi'ndeki Cibuti liman şehrine bağlayan demiryoluyla önemli bir kavşaktır. Deri, metal ve tekstil üretiminin yanı sıra kahve, tütün ve süt ürünleri üretimi açısından kent büyük bir ticari önem taşımaktadır.

Geniş caddeler ve modern yüksek binaların yanında geleneksel kulübeleri ve gecekondu mahalleleri de bulunduran kent yumuşak bir iklime sahiptir. Addis Ababa Üniversitesi, müzik ve sahne sanatlarına yönelik yüksek okulları ve birçok araştırma enstitüsü şehri önemli bir eğitim merkezi yapar.

Etiyopya ve Afrika Birliği’nin başkenti: Addis Ababa

ADDİS ABABA’NIN GEZİLECEK YERLERİ

ANWAR CAMİİ

3 farklı dinin buluşma noktası olarak bilinen Addis Ababa’da  yer alan Anwar Camii, gezilip görülmeye değer bir yerdir. Buraya yıl boyunca çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir. Cami mimarisi oldukça dikkat çekmektedir. Burada yaşayan Müslümanlar için oldukça önemli bir dini merkezdir.

Etiyopya ve Afrika Birliği’nin başkenti: Addis Ababa

KIZIL TERÖR ŞEHİTLERİ ANIT MÜZESİ

2010 yıllında “Kızıl Terör” kurbanları adına açılmış bir müzedir. Müzede çok sayıda araç gereç sergilenmektedir. Müze de işkence aletleri, ölenlere ait kafatasları, kemikler, tabutlar, kanlı giysiler ve kurbanların fotoğrafları sergilenmektedir.

ABİJATTA SHALLA ULUSAL PARKI

Etiyopya’nın Büyük Rift Vadisi’nde yer alan Abijatta Shalla Ulusal Parkı, 1974 yıllında hizmette açılmıştır. Parkı her yıl çok sayıda kişi ziyaret etmektedir. Burada başta Beyaz büyük Pelikanlar olmak üzere birçok farklı kuş türü bulunmaktadır. Park, 887 kilometrekare büyüklüğündedir.

 AYA YORGİ KATEDRALİ

1896 yıllında inşa edilmiş bir Ortodoks katedralidir. Kendine özgü sekizgen bir mimari yapıya sahiptir. Buraya yıl boyunca çok sayıda ziyaretçi gelmektedir.

KUTSAL TESLİS KATEDRALİ

Kutsal Teslis Katedrali veya diğer adıyla Kutsal Üçleme Katedrali, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da yer alan bir ibadethanedir. Bu yapı, 2. Dünya savaşında Etiyopya’nın İtalya işgalinden kurtuluşunun anısına inşa edilmiştir. Bu kilise yıl boyunca çok sayıda turistin uğrak yeri olmaktadır.

ETİYOPYA ULUSAL MÜZESİ

Müze, 1936 yıllında kentin üniversitesinin bulunduğu bölgede hizmette açılmıştır. Müze de birçok arkeolojik ve etnografik eser sergilenmektedir. Ülkenin tarihi ve kültürünü merak ediyorsanız bu müzeyi mutlaka ziyaret edin. Ayrıca meşhur Lucy’nin kemikleri de burada sergilenmektedir.

Etiyopya ve Afrika Birliği’nin başkenti: Addis Ababa

ETNOĞRAFYA MÜZESİ

Yemyeşil üniversite kampüsünde bulunan Etiyopya Etnoğrafya Müzesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Müze bünyesinde ülkenin kültürünü yansıtan çok sayıda eser sergilenmektedir.

MESKEL MEYDANI VE MÜZESİ

Addis Ababa’daki önemli siyasi mitinglerin ve festivallerin kutlandığı bir meydandır. Bu meydan yıllın belirli zamanlarında oldukça renkli anlara şahit olmaktadır. Meydan üzerinde iki tane müze ve bir turizm ofisi bulunur.

ENTOTO TEPESİ

Tepe, 3000 metre yüksekliğiyle şehrin en yüksek noktasını oluşturmaktadır. Burada şehrin muazzam görüntüsünü izleyebilirsiniz. Ayrıca bu tepe üzerinde bir saray ve birde dini yapı bulunur.

MERKATO ÇARŞISI

Afrika’nın en büyük açık pazarı olan Merkato Çarşısı, hediyelik eşyalardan giyeceklere, yiyeceklere kadar her şeyin bulunduğu bir yerdir. Burası oldukça renkli ve bir o kadar eğlencelidir. Bu pazara gelip yöreye özgü hediyelik eşya satın alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.