Fransa’nın bir denizaşırı bölgesi; Guadeloupe

Fransa’nın bir denizaşırı bölgesi; Guadeloupe

Fransa’nın bir denizaşırı bölgesidir. Bu nedenle kültürü ve mimari yapısı Fransızlardan örnek almıştır. Bunun yanında ülkenin zengin bir doğal güzelliği bulunmaktadır.

Antiller'deki ada olan Guadeloupe; Fransa'nın eski bir sömürgesi ve illerinden biridoir. Karayipler'de, Karayip Denizinde adalar, Porto Riko'nun güneydoğusunda yer almaktadır.Subtropikal iklimin etkisindedir, yüksek nem oranı değişiklik göstermektedir.Basse -Terre iç kısımdaki dağlar arasında volkanik özellik taşıyanıdır; Grande-Terre bölümü ise alçak bir kireçtaşı oluşumudur; diğer yedi ada da çoğunlukla volkanik özellik taşımaktadır.En alçak noktası: Karayip Denizi 0 m; en yüksek noktası: Soufriere 1,484 m'dir. Haziran - Ekim ayları arasında kasırgalar yaşanmakta olup ; ülkede bulunan Soufrière aktif bir yanardağdır.

Guadalup ekonomisi tarım, turizm, hafif sanayi ve hizmet sektörüne dayanır. Turizm ülkede anahtar sektördür. Gelen turistlerin çoğu Amerikalı turistlerdir. Tarımda eskiden beri şekerkamışı en önemli ürünlerden olmuştur. Son dönemlerde ise şekerkamışı yerini yavaş yavaş başka ürünlere - muz, patlıcan ve çiçeklere bırakmıştır.

GUADELOUPE’NİN GEZİLECEK YERLERİ

SAİNTE-ANNE PLAJI

Grande-Terre adasında yer alan Sainte-Anne Plajı, ülkenin en popüler plajı olup yıl boyunca çok sayıda turistte ev sahipliği yapmaktadır. Burada beyaz kumsallardan uzanıp deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

LA SOUFRİÈRE HİKE

La Soufrière Hike, bir doğa yürüyüş alanıdır. Bu güzergah üzerinde birçok volkanik dağ bulunmaktadır.  Bunun için burada kaplıcalar, çamur havuzları bulunmaktadır. Yine yol üzerinde 115 metrelik yükseklikten akan Chutes du Carbet’in üçlü şelalesi bulunmaktadır.

TERRE-DE-BAS ADASI

Terre-de-Bas Adası, 9 km²’lik alanıyla  Les Saintes takımadanın batısında yer alan küçük bir adadır. Bu adaya gittiğinizde gözünüze ilk çarpacak olan muazzam plajları ve balıkçı köyleridir. Bunun yanında yürüyüş parkurları da oldukça dikkat çekicidir.

TERRE-DE-HAUT ADASI

Les Saintes’nin doğu adası olan Terre-de-Haut Adası, gezilip görülmesi gereken bir tatil adasıdır. Bu adaya gittiğinizde ilk dikkatinizi çekecek olan evlerdir. Rengarenk evleri oldukça şirin görünmektedir. Halk balıkçılıkla uğraştığı için de dikkat çekici balık tekneleri bulunmaktadır.

MARİE-GALANTE ADASI

Marie-Galante Adası, 158 km²’lik alanıyla gezilip görülmesi gereken turistik bir adadır. Bu ada daha çok plajları ile bilinmektedir. Uçsuz bucaksız plajlarında sevdiklerinizle birlikte deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca harika doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz yürüyüş parkurları da bulunmaktadır.

GRANDE ANSE PLAJI

Grande Anse Plajı, palmiyelerle çevrili kum ve berrak suların yer aldığı harika bir alandır. Buraya gelip yemyeşil bakir doğa eşliğinde yürüyüş yapabilir, uçsuz bucaksız kumsallarında uzanıp güneşlenebilir. Bu plaj, ülkenin en popüler plajlarından biridir.

GUADELOUPE ULUSAL PARKI

1989 yıllında kurulan bir ulusal parktır. Bu parkta çok sayıda hayvan ve bitki türü bulunmaktadır. Buraya yılda 1 milyondan fazla ziyaretçi gelmektedir. Ülkenin en önemli ulusal parkı olup günümüzde UNESCO tarafından Dünya Biyosfer Rezervi olarak isimlendirmiştir. Ülkede ziyaret edilecek ilk yerlerden biridir. Yöreye özgü birçok bitki ve hayvan türünü keşfedebilirsiniz.

DESHAİES BOTANİK BAHÇESİ

Harika bir botanik bahçesidir. Burada çok sayıda bitki türü bulunmaktadır. Ülkenin en popüler bahçesi olup yıl boyunca çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır. Nefes kesen bir manzarası bulunmaktadır. İlginç bitki türlerini burada keşfetmek mümkün.

GUADELOUPE HAYVANAT BAHÇESİ

Burada nesli tehlike altında olan 85 hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır. Hayvanat bahçesi kaplumbağaları, rakunları, maymunları, jaguarları ve papağanları görebileceğiniz bir orman içerisinde bulunmaktadır.

JACQUES COUSTEAU’NUN SUALTI REZERVİ

Guadeloupe’un en iyi su altı manzaralarını içeren su altı parkıdır. Güvercin Adası’nı çevreleyen sular, dünyanın en iyi dalış alanlarından biri olup burada birçok su canlısı bulunmaktadır.  Sığ su resifleri boyunca şnorkelle yüzebilir, tüplü dalış yapabilir veya mercanı cam tabanlı bir tekneden izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.