Güney Afrika’da bir ada ülkesi; Mauritius

Güney Afrika’da bir ada ülkesi; Mauritius

Güney Afrika kıtasında yer alan bir ada ülkesidir. Yeryüzündeki cenneti andıran Mauritius renkli festivalleri, tropik ormanları, kültürel ve doğal hazineleri ile muhteşem bir güzellik oluşturmaktadır.

Mauritius ya da resmî adıyla Mauritius Cumhuriyeti, Afrika kıtasına bağlı bir ada ülke konumunda olup, Madagaskar'ın doğusunda Hint Okyanusu'nun güneybatı kısmında yer almaktadır. Ülkenin başkenti Port Louis'dir. Ada olması nedeniyle kara komşusu bulunmayan ülkeye deniz sınırı bulunan Madagaskar takribi 870 km kadar doğusunda, Fransa'ya bağlı bulunan Réunion adası 200 km batıda, Seyşeller adası 1.750 km kuzeyde yer alırken, Asya kıtasında bulunan Hindistan ise adanın 4.000 km kuzeydoğusunda yer almaktadır. Mauritius coğrafî olarak Réunion ve Rodrigues ile birlikte Mascarene Adaları'nın bir parçasını oluşturmaktadır. Mauritius adası ülkenin en büyük adası konumunda olup, ülkenin başkenti de bu ada üzerindedir. Rodrigues adası ülkenin ikinci büyük adası olup, Mauritius adasının 600 km doğusunda yer almaktadır. Oval şekilde bir görünüşe sahip olan merkez ada, volkanik bir yapıya sahiptir. Güney kıyıları hariç bütün kıyıları sığ kayalıklar ve mercanlarla çevrilidir. Adada yarı tropikal bir iklim görülmektedir. Ada genelinde yıllık sıcaklık ortalamaları kıyı kesimlerinde 23,3 °C, yaylalar da ise 19,4 °C düzeyindedir.

MAURİTİUS’UN GEZİLECEK YERLERİ

PORT LOUİS

Başkent Port Louis, 1735 yılında Fransızlar tarafından kurulmuştur. Burada gezilip görülecek birçok doğal güzellik alanı ve tarihi yapı bulunur. Afrika’nın en güzel başkentlerinden biridir. Mavi Penny Müzesi, Doğal Tarih Müzesi, Fotoğraf Müzesi, Sir Seewoosagur Ramgoolan Botanik Bahçesi, Citadel Fort Adelaide, Le Pouce, Caudan Rıhtımı, Jummah Camii, Aapravasi Ghat, Hükumet binası ve Çin Mahallesi gibi turistik yapıları dikkat çeker.

BEAU BASSİN

Beau Bassin-Rose Hill’de gezilip görülecek birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur. Afrika’nın cennet ülkesini gezip burada yer alan harika yapıları keşfedebilirsiniz. Ayrıca buraya gelmişken yöreye özgü lezzetleri de mutlaka tadın.

GRAND BAİE

Mauritius Adasının kuzey bölümünde yer alan Grand Baie (Büyük Koy), popüler bir tatil beldesidir. Burada uçsuz bucaksız plajlar, kumlu sahiller ve bakir doğasıyla yıl boyunca çok sayıda turist ağırlamaktadır.

ÎLE AUX CERFS ADASI

Île aux Cerfs Adası (Geyik Adası), Flacq bölgesinde bulunan harika bir tatil adasıdır. Yaklaşık 100 hektarlık bir alanda oluşmaktadır. Burada birçok harika plaj bulunmaktadır. Adanın manzarası tek kelime harikadır. Kumlu plajları, güzel lagünü ve çok çeşitli aktivite olanaklarıyla yıl boyunca çok sayıda turistte ev sahipliği yapmaktadır.

SEVEN COLORED EARTH

Seven Colored Earth (Yedi Renkli Dünya), yedi ayrı renkteki kumlardan oluşan küçük bir kumul alandır. Bu bölgedeki kumların inanılmaz renk tonları, insanlar arasında yedi renkli dünya olarak bilinmesine neden olmuştur. Günümüzde, kum tepeleri ahşap bir çitle korunmaktadır.

LE MORNE BRABANT

Buranın tarihi çok eskiye dayanmaktadır. Fakat daha çok kaçak köleler için bir sığınaktı. Köleliğin kaldırdığı bu yarımadada zaman zaman anma ve çeşitli eğlence törenleri yapılmaktadır. Mükemmel manzarası, plajları ve bakir doğasıyla yıl boyunca çok sayıda turistte ev sahipliği yapan bu yarımada 2008 yıllında UNESCO tarafında Dünya Mirası olarak ilan etmiştir.

GANGA TALAO GÖLÜ

Savanne’nin güneybatı bölgesinde yer alan Ganga Talao Gölü, deniz seviyesinden 550 metre yükseklikte bulunan bir krater gölüdür. Burası ülke halkı için hem kutsal hem de özel bir alandır. Bu nedenle birçok tapınak bulunmaktadır. Gölün derinliği ortalama 18 metredir.

Güney Afrika’da bir ada ülkesi; Mauritius

MAURİTİUS PLAJLARI

Dünyanın en güzel plajlarına ev sahipliği yapar. La Cuvette Public Plajı, Pereybere Halk Plajı, Bain Boeuf Halk Plajı ve tabi ki Büyük Koy Plajı ilgi görmektedir.

Güney Afrika’da bir ada ülkesi; Mauritius

CURİOUS CORNER OF CHAMAREL

Curious corner of Chamarel (Chamarel’nin Meraklı Köşesi), bölgede türünün ilk örneği olan etkileşimli yanılsamalar ve sanat galerisidir. Gburada gördüğünüz birçok şeyin yansımadan ibaret olduğuna şahit oluyorsunuz.

Güney Afrika’da bir ada ülkesi; Mauritius

BLACK RİVER GORGES ULUSAL PARKI

Ülkenin güneybatısında yer alan Black River Gorges Ulusal Parkı (Kara Nehir Gorges Milli Parkı), 6754 km²’lik alanıyla ülkenin en büyük milli parkıdır. Burada birçok hayvan ve bitki türü bulunmaktadır. Yine harika manzaralarla doğa severlere sonuna kadar kapısını açmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.