Hollanda’ya bağlı bir ada; Aruba

Hollanda’ya bağlı bir ada; Aruba

Aruba, yaklaşık 104 bin nüfusuyla Karayip Denizi’nin güneyinde yer alan Hollanda’ya bağlı bir ada ülkesidir. Muazzam doğası ve nefes kesen manzarasıyla yıl boyunca çok sayıda turist ağırlayan Karayipler’in incisi olarak bilinmektedir

Aruba, Karayip Denizi'nin güneyinde, Küçük Antiller'in yaklaşık 1,600 kilometre batısında ve Venezuela'nın 29 kilometre kuzeyinde yer alan bir ada. Kuzeybatı ile güneydoğu ucu arası 32 kilometre, en geniş noktası ise 10 kilometre uzunluğundadır. Bonaire ve Curaçao ile birlikte ABC Adaları olarak adlandırılmaktadır. Aruba, Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden biridir. Başkenti Oranjestad şehridir. Yüz ölçümü 179 km2 olan adanın nüfusu 2010 sayımına göre 102.484'tür. Aruba'nın resmî dili Felemenkçe ile Papiamento adlı karma (pidgin) dildir. Arubalılar İngilizce ve İspanyolcayı da az seviyede konuşabilirler.

Hollanda’ya bağlı bir ada; Aruba

ARUBA’NIN GEZİLİP GÖRĞÜLECEK YERLERİ

 ORANJESTAD

Oranjestad, Aruba adasının başkenti ve yaklaşık 30 bin nüfusuyla ülkenin en büyük şehridir. Aynı zamanda adanın popüler yolcu gemisi limanıdır. Şehirde çok sayıda tarihi bina bulunmaktadır. Bunun dışında yine birçok doğal güzellik alanı bulunmaktadır.

Hollanda’ya bağlı bir ada; Aruba

BEBEK PLAJI

Adanın en güney ucunda yer alan Bebek Paljı, ülkenin en güzel plajlarından biri olup yıl boyunca çok sayıda turist ziyaret etmektedir. Plajın; güzelliği, sığlığı, yapay lagünü ve huzur ortamıyla size harika bir tatil keyfi sunmaktadır. Özellikle çocuklu ailelerin sıkça tercih ettiği bir yerdir. Kite ve rüzgâr sörfü sevenler içinde oldukça uygun bir yerdir.

Hollanda’ya bağlı bir ada; Aruba

PALM PLAJI

Adanın merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan Palm Plajı, Aruba’nın en popüler plajlarından biridir. İnce kumları, harika deniz suyu, renkli gece hayatı, şık ve konforlu konaklama yerleriyle harika bir tatil keyfi sunmaktadır. Buraya yıl boyunca çok sayıda turist akın etmektedir. Buraya sevdiklerinizle birlikte gelip su, kum ve güneşin keyfini yaşayabilirsiniz.

Hollanda’ya bağlı bir ada; Aruba

ANTİLLA ENKAZI

SS Antilla Karayipler’de yer alan Antilla Enkazı, dünyanın en büyük ikinci gemi enkazıdır. 1940 yıllında Alman mürettebat gemisi Hollandalılar tarafında teslim alacağını anlayınca gemiyi batırdı. Gemi o günden sonra deniz canlılarına yuva, turistlere de ziyaret yeri haline geldi. Burası günümüzde doğal bir resif alanına dönüştü.

DE PALM ADASI

Dünyanın en güzel cennetlerinden biri olarak bilinen Aruba adası, mutlaka ziyaret edilmesi gereken ada ülkelerinden biridir. Bu ülkede huzur ve tatil adına aradığınız her şey mevcuttur. Bunlardan biri de Palm Adasıdır. Bu adaya her gün özel turlar düzenlenmektedir.

ALTO VİSTA ŞAPELİ

Noord Kasabası’nın hemen yakınlarındaki bir tepe üzerinde yer alan Alto Vista Şapeli veya diğer adıyla Alto Vista Meryem Ana, ülkede inşa edilen ilk kilise olma özelliğini taşımaktadır. Bu kilise mimari yapısıyla oldukça dikkat çekmektedir. Fakat bulunduğu konum onu daha çok popüler hale getirmiştir.

Hollanda’ya bağlı bir ada; Aruba

ARİKOK ULUSAL PARKI

Santa Cruz kasabasında yer alan Arikok Ulusal Parkı, 34 km²’lik alanıyla 2000 yıllında ulusal park ilan edilmiştir. Bu park, adanın toplam yüzölçümünün yüzde 20’sini kaplamaktadır. Jeolojik ve arkeolojik  açıdan oldukça önemli bir noktadır. Burada birçok tarihi kalıntı, bitki ve hayvan türü bulunmaktadır. Bunun yanında yine birçok doğal güzellik de bünyesinde barındırmaktadır. Özellikle Fontein Mağarası dikkat çeker.

CALİFORNİA DENİZ FENERİ

1914-1916 yılları arasında inşa edilen ülkenin en popüler simgelerinden biridir. 1910 yıllında batan S.S. California Gemisi’nin adını alan bu fener, yaklaşık 30 metre yüksekliktedir. Buraya gelip bu yapıyı mutlaka ziyaret edin. Hatta kulenin tepesine çıkıp adanın harika güzelliklerini seyredebilirsiniz.

ARUBA NATURAL BRİDGE

Andicuri Plajı’nda yer alan Aruba Natural Bridge veya Türkçe ismiyle Aruba Doğal Köprüsü, Mercan kalkerlerinin dalgaların aşındırması sonucu oluşan harika bir köprüdür. Bu köprü, 7 metre yükseklikte 30 metre uzunluğunda olup harika bir manzarası bulunmaktadır. Fakat 2005 yıllında sert Okyanus dalgalarının sonucunda yıkılmıştır. Fakat günümüzde buraya yine de çok sayıda turist ziyaret etmektedir. Çünkü köprünün kalıntıları oldukça dikkat çekicidir.

BUSHİRİBANA ALTIN MADENİ

1507 yılında Amerika Vespuci İtalyan bir kaşif olarak buranın yeni bir kıta olduğunu keşfetti. Daha sonra buraya çeşitli ziyaretler yapıldı. Buraya gelen kaşifler ilk olarak maden aramaya başladılar. Tabi ilk olarak altın madeni bulmaktı amaçları. Aruba adasına gelip tonlarca altın buldular. Burada çok sayıda altın çıkarıp götürdüler. Günümüzde bu altın madenleri turistik bir yapı olarak kullanılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.