Karayipler ülkesi; Martinique

Karayipler ülkesi; Martinique

Karayiplerde bulunan Fransa’nın denizaşırı bölgelerinden biridir. Ülkenin güneyinde Saint Lucia, Güneydoğusunda Barbados ve kuzeyinde Dominika adaları ile komşudur. Burada gezilip görülecek birçok plaj, park, bahçe, tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunmaktadır.

Martinique, Karayiplerde bulunan Fransa'nın denizaşırı illerinden biri. Yüzölçümü 1.950 km² kadar olan bölgenin başkenti Fort-de-France'dır. Adadaki bir diğer önemli kent ise St. Pierre'dir.

Martinik, Fransa'nın bir ili olmasından dolayı para birimi Euro'dur. Yöredeki resmî dil Fransızcadır. Nüfusu 402.000 kadar olan Martinik'te ortalama yaşam süresi 78.56 yıldır. Okur-yazarlık oranı %93, kişi başına düşen millî gelir 19.050 €'dur. Karayipler'de yer alan Martinik, Karayip Denizi'nde bir adadır. Ada, Trinidad ve Tobago'nun kuzeyinde yer alır. Sahil şerit uzunluğu 350 km olan Martinik'te tropik bir iklim hakimdir. Yörede dağlık kıyı şeridi ve volkanik kayaçlar yer alır. Adanın en yüksek noktası Montagne Pelee (1,397 m)'dir. Ada topraklarının 5'te 1'i tarıma uygundur. Adanın Karayipler'de yer alması, onu kasırgalara ve sel felaketlerine karşı korumasız bırakmaktadır. Ada, Fransa'nın illerinden biridir ve Departement de la Martinique resmî adıyla geçmektedir. Ada yönetimi, başkent Fort de France'dadır. Martinik ekonomisi şeker kamışı, muz, turizm ve hafif endüstriye dayanır.

MARTİNİQUE’NİN GEZİLİP GÖRÜLECEK YERLERİ

PELEE DAĞI

Pelee Dağı, Martinique adasında bulunan 1397 m yüksekliğindeki yanardağdır. 8 Mayıs 1902 yıllında çok feci bir şekilde patladı. Dağın yakınlarında yer alan Saint-Pierre şehrini adeta yerle bir etti. Burada yaklaşık 30 bin kişi hayatını kaybetti. Patlamadan sonra bazı yerler hatıra olarak bırakıldı.

 LES SALİNES

Deniz turizmi için en çok tercih edilen kentlerden biridir. Burada yaklaşık 1-1,5 km uzunluğunda harika bir sahil bulunmaktadır. Bu sahil üzerinde ülkenin en popüler plajları bulunmaktadır. Buraya gelip deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

 SAİNTE-ANNE

Güzel bir tatil köyüdür. Burada birçok restoran, mağaza ve el sanatları pazarı bulunmaktadır. Burayı asıl popüler hale getiren ise plajlarıdır. Buraya gelip kumsallarından uzanıp güneşlenebilirsiniz. Şehrin nefes kesen manzarası da misafirlere görsel şölen sunmaktadır.

GRAND-RİVİERE

Grand-Riviere, ülkenin kuzey ucunda yer alan bir balıkçı köyüdür. Burada harika doğal güzellik alanları bulunmaktadır. Siyah kum plajında deniz, kum ve güneşin keyfini yaşayabilir, köyün harika doğa eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz.

FORT-DE-FRANCE

Fort-de-France, Martinique’nın başkenti ve yaklaşık 90 bin nüfusuyla ülkenin en büyük şehridir. Burada gezilip görülecek birçok turistik yapı bulunmaktadır. Heykellerle bezenmiş parklar, görkemli katedraller, müzeler ve farklı mimari tarzda inşa edilen tarihi yapıları ilgi çeker.

POİNTE DU BOUT

Karayip Denizin kıyısında kurulan Pointe Du Bout, gezilip görülmesi gereken bir tatil kentidir. Oldukça popüler bir tatil kenti olup yıl boyunca çok sayıda turist ağırlamaktadır. Aynı zamanda gece hayatı da oldukça renklidir.

AJOUPA-BOUİLLON

Ülkenin kuzeyindeki Pelee Dağı’nın eteğinde yer alan bir tatil kasabasıdır. Bu kent, daha çok doğal güzellikleriyle bilinmektedir. şehrin harika köyleri bulunur. Buraya doğa yürüyüşüne çıkıp nefes kesen manzaraları izleyebilirsiniz.

ROUTE DE LA TRACE

Baştan berri belirtiğimiz gibi bu ülke daha çok doğal güzellikleriyle bilinmektedir. Bunlardan biri de ormanlardan başlayıp Pelee Dağı’na kadar uzanan Route de la Trace rotasıdır. Bu yürüyüş rotasında eşsiz bir yürüyüş yapabilirsiniz.

CARAVELLE PENİNSULA

Caravelle Peninsula, gezilip görülmesi gereken turistik bir yarımadadır. Burada Dubuc Kalesi ve Tartane Plajı gibi hem tarihi hem de doğal güzellik alanları bulunmaktadır. Doğaseverlerin mutlaka uğraması gereken bir adrestir.

BALATA BOTANİK BAHÇESİ

Yaklaşık 3 bin bitki türü bulunmaktadır. Bunun dışında yine su lilyumları ve lotus çiçeği ile süslenmiş havuzlar bulunmaktadır. Burada dağ ve bahçe manzarasını izleyip yeni birçok bitkiyi tanıyıp görmek mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.