Kolombiya'nın And Dağlarındaki başkenti   BOGOTA

Kolombiya'nın And Dağlarındaki başkenti BOGOTA

Güney Amerika’nın en yüksek rakımlı üç şehrinden biri olan Kolombiya’nın başkenti Bogota’da gezilip görülecek çok sayıda tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur

Bogota, Kolombiya'nın başkenti ve en büyük şehridir. Aynı zamanda Cundinamarca departmanının merkezidir. Şehir içinde 7,9 milyon kişi nüfusu ve metropolitan alanında 9,8 milyon kişi nüfusu ile ülkenin en büyük şehri ve Güney Amerika'nın en hızlı büyüyen metropollerinden biri olup 2008'den itibaren dünyanın 36. büyük şehridir. Bogotá'nın rakımından dolayı La Paz ve Quito'dan sonra dünyanın en yüksek üçüncü başkentidir. Bogotá, ülkenin ana ulaşım noktasıdır ve birçok üniversitesi, lisesi, müzesi ve abidesi ile Kolombiya'nın en önemli iktisadi ve kültür merkezidir.

BOGOTA’NIN GEZİLECEK YERLERİ
ALTIN MÜZESİ

Dünyanın en geniş altın koleksiyonun bulunduğu Altın Müzesi, mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yerdir. Burada 55 bin adet altın eseri bulunur. Geçmiş dönemlerde burada yaşayan yerel halk altın madeni bulup ne yapacaklarını bilememişler. Daha doğrusu ne işe yaradıklarını bilmemişler. Bu nedenle bu madeni dini motifler için kullanmışlar. Günümüzde bu madenlerin bir kısmı burada sergilenmektedir. 
BOTERO MÜZESİ
Kolombiya ve dünyanın tanınmış ressamı Fernando Botero’nun eserlerinin sergilendiği Botero Müzesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır. Şehrin tarihi bölgesi La Candelaria bölgesinde yer alan bu müze, yıl boyunca çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Üstelik bu müzeyi ziyaret etmek ücretsizdir.
TORRE COLPATRİA
Şehrin en yüksek binası olarak bilinen Torre Colpatria, yıl boyunca çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilen bir yapıdır. Bu yapının en tepesine çıkıp şehrin panoramik manzarasını izleyebilirsiniz. Seyir kulesine çıkma yaklaşık ücreti 3000 Pezo’dur.
MONSERRATE TEPESİ
3152 metre yüksekliğe sahip olan Bogota kentinin kuş bakışı izlendiği muazzam güzelliğe sahip Monserrate Tepesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Tepe üzerinde kilise, kafeler ve hediyelik eşya dükkanları bulunur. Buraya yürüyerek veya teleferikle ulaşım sağlayabilirsiniz. 
ULUSAL POLİS MÜZESİ
Bolivar Meydanı’nın batısında yer alan Ulusal Polis Müzesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken dünyanın en ilginç müzelerinden biridir. Bir zamanlar dünyanın en zengin iş adamalarından biri olan Uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın yakalanış hikayesi anlatmaktadır. 
ZONA-T (ZONA ROSA)
Burası şehrin en popüler hatta en elit bölgesidir. Burada lüks restoranlar ve kafeler, büyük bir alışveriş merkezi, gece kulüpleri, pahalı arabalar bulunur. Buraya gelip şehrin zengin tarafını görebilirsiniz. 
ANDRES CARNE DE RES
Latin Amerika’nın en iyi 50 restoranından biri olarak seçilen Andres Carne de Res, mutlaka uğramanız gereken bir yerdir. Burada lezzetli yemekler ve harika eğlence bulunur. Aynı zamanda restoran binası mimari olarak da oldukça popülerdir.
LA CANDELERİA BÖLGESİ
Şehrin tarihi bölgesi La Candelaria bölgesi, mutlaka gezilip görülmesi gereken harika bir yerdir. Burada otel, restoran, hediyelik eşya satan dükkanlar, rengarenk sokaklar, muazzam tarihi yapılar, ilginç ve renkli müzeler bulunur. Yolunuz düşerse mutlaka bu bölgeyi ziyaret edin. Şehrin en popüler yeridir. 
KOLOMBİYA ULUSAL MÜZESİ
Eski bir hapishane olan Museo Nacional, ülke tarihine ışık tutmaktadır. Burada yaklaşık 20 bin eser sergilenmektedir. Burada birçok tarihi ve sanatsal yapı bulunur. Ayrıca burada Tanja bölgesinde yer alan mumyalar da burada sergilenmektedir. 
 PLAZA DE BOLİVAR (BOLİVAR MEYDANI)
Bu meydanın ismi Kolombiya’nın İspanyollara karşı yürüttüğü bağımsızlık zaferini kazanan ilk başkanı, Simon Bolivar’dan gelmektedir. Meydan üzerinde başkanın heykelleri bulunur. Bunun dışında yine birçok yapı bulunmaktadır. Şehrin en renkli ve en canlı yeridir. Buraya yolunuz düşerse ilk ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir. 

Kolombiya'nın And Dağlarındaki başkenti   BOGOTA

Kolombiya'nın And Dağlarındaki başkenti   BOGOTA

Kolombiya'nın And Dağlarındaki başkenti   BOGOTA

Kolombiya'nın And Dağlarındaki başkenti   BOGOTA

Kolombiya'nın And Dağlarındaki başkenti   BOGOTA

Kolombiya'nın And Dağlarındaki başkenti   BOGOTA

Kolombiya'nın And Dağlarındaki başkenti   BOGOTA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.