Konya’nın Kapadokyası: Antik Kent ziyaretçilerini büyülüyor

Konya’nın Kapadokyası: Antik Kent ziyaretçilerini büyülüyor

Konya'nın en eski tarihi yapılarından olan Kilistra Antik Kenti ziyaretçilerine eşsiz deneyimler yaşatıyor.

Konya’nın 45 kilometre güneybatısında, Meram ilçesine bağlı Hatunsaray (Lystra) Beldesi Gökyurt Köyü’nde yer alan Kilistra Antik Kenti, ziyaretçilerine tarih dolu bir yolculuk sunuyor. Halen devam eden arkeoloji kazılarıyla Kilistra, binlerce yıllık bir kültür mirasına ışık tutuyor.

kilistra-antik-kenti-konya.jpg

ERKEN HRİSTİYANLIK DÖNEMİ’NİN ÖNEMLİ NOKTASI
Helenistik ve Roma dönemlerinden itibaren yoğun bir yerleşim alanı olan Kilistra, MS 6. yüzyıldan itibaren hızla büyüyerek mimarisiyle Kapadokya’yı andıran yapılar kazandı. Aziz Paulus’un Hristiyanlığı yaymak için gezdiği yerlerden biri olan bu antik kent, önemli bir stratejik konuma sahip. Özellikle, Aziz Paulus’un en önemli yardımcılarından Timoteos’un burada yer alması, bölgenin manevi değerini artırıyor.

konya-kilistra.jpg

TARİHİ MİRAS VE GEZİ ROTALARI
Kilistra, ünlü Kral Yolu (Via Sebaste) üzerinde yer almasıyla stratejik bir öneme sahip. Kentte yer alan kiliseler, şapeller, manastırlar ve gözetleme kuleleri dikkat çeken yapılar arasında. Antik yollar boyunca yapılan yürüyüşler, ziyaretçileri tarih boyunca unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor.

konya-kilistra-antik-kenti.jpg

KONYA KİLİSTRA ANTİK KENTİ'NE NASIL GİDİLİR?
Konya-Hatunsaray yolu üzerinden 34 kilometrelik bir yolculukla Kilistra’ya ulaşılabilir. Alternatif olarak Konya-Antalya yolu üzerindeki Kayalı yol ayrımından 9 kilometrelik bir mesafe kat edilerek de antik kente varmak mümkündür.

*BURAK SALİH ÇEPECİ

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum