Londra Hayvanat Bahçesi

Londra Hayvanat Bahçesi

Londra Hayvanat Bahçesi dünyanın en eski hayvanat bahçesidir. 27 Nisan 1828 tarihinde Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da açılmıştır. İlk açıldığında buraya getiren türlerin bilimsel amaçta kullanılması öngörüldü. Ancak 1847'de halka açılmıştır. 

Günümüzde 755 tür, 16 bin 802 hayvanıyla tüm Birleşik Krallık'taki en büyük hayvanat bahçesidir. Londra Hayvanat Bahçesi 1980'lerde giderleri karşılamakta zorluk çekmeye başlamıştır. Bu durum hayvanların fiziksel koşulları etkilemeye başlaması ile 1991 yılında Londra Hayvanat Bahçesinin kapatılacağı haberleri yayınlanmıştır. Ancak Londra Hayvanat Bahçesi wombat, Tazmanya Canavarı gibi pek çok türün bölgede tek görülebildiği merkezdi. Bu yüzden halkın verdiği destekle ziyaretçi akışında artış yaşanarak kurum kapanma tehlikesini atlatmıştır. Hayvanat Bahçesinde goriller, kuşlar, Afrika kuşları, kelebekler, balıklar için özel bölümler hazırlanmıştır. 1826 yılında kurulan Londra Zooloji Kurumu tarafından yönetilir. Ve Regent Parkı'nın kuzey ucunda konumlanır. Kurum ayrıca, fil ve gergedan gibi iri hayvanların taşındığı daha havadar olan Bedfordshire'daki Whipsnade Hayvanat Bahçesine sahiptir. İlk bilimsel hayvanat bahçesi olduğu kadar, ZLS Londra Hayvanat Bahçesi sürüngen evi olarak açıldı (1849), ilk umumi akvaryumu ise (1853) ilk böcek evi (1881) ve ilk çocuklar için hayvanat bahçesi (1938). Hayvanat bahçesine Londra Otobüs Rotası 274 otobüs rotası ile hizmet verilir.
YILLIK SAYIMLA BİLGİ PAYLAŞIMI
İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan, bünyesinde penguen, peygamber devesi, Sumatra kaplanı, deve, mirket, partula salyangozu gibi hayvan çeşitlerini barındıran Londra Hayvanat Bahçesi'nde yıllık sayım da yapılmakta. Yıllık denetimin tamamlanması bir hafta sürmekle beraber, sayımı gerçekleştiren bakıcılar bu bilgiyi Species360 denilen bir veri sistemi aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinde bulunan diğer hayvanat bahçeleri ile paylaşıyor, bu veri sistemi nesli tehlike altında bulunan hayvanlar ile ilgili koruma ve besleme programlarının yönetilmesine yardımcı oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.