KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2842 %0,23
48,8970 %0,43
4.897,36 % 0,26
Ara
BBN Haber Seyahat “Probiyotik tüketerek kanseri bile önleyebilirsiniz”

“Probiyotik tüketerek kanseri bile önleyebilirsiniz”

Probiyotik deposu gıdaları, tüketilmesi gereken ölçekleriyle birlikte paylaşan diyetisyen Eda Balcı, probiyotiklerin sadece bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmayıp, kanseri önleyici ve tedavi edici etkileri olduğunu söyledi.

Okunma Süresi: 1 dk

Balcı, sağlık için beş probiyotik deposu gıdayı ve faydalarını şöyle sıraladı: Yoğurt: Önemli probiyotik kaynaklarından biri de yoğurttur. Yoğurt, zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Yüksek miktarda protein, kalsiyum, fosfor, iyot ve çeşitli vitaminleri içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek birçok hastalığı önler. Günlük beslenmemizde yoğurda mutlaka yer verilmelidir. Günde 1 orta boy kase (1 su bardağı-200gr) yoğurt tüketmek sağlıklı beslenme için önemlidir.

Elma sirkesi: Probiyotik bir besin olan elma sirkesinin birçok yararı vardır. Bağırsak sağlığına iyi gelir. Kan basıncını ve kötü kolesterolü düşürür. Kan şekeri seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur. Elma sirkesi için günlük önerilen miktar 15-20ml’dir. Bu da yaklaşık 1-1,5 yemek kaşığı elma sirkesine denk gelmektedir. Salatalarınızda sos olarak bu miktarı rahatça tüketebilirsiniz.

Tarhana: Özellikle kış aylarının en çok tercih edilen çorbalarından olan tarhananın sağlığa birçok yararı bulunmaktadır. Kolon kanseri, obezite ve yüksek tansiyon gibi ciddi sağlık sorunları riskinin düşürülmesine yardımcı olur. Hem probiyotik hem de prebiyotik kaynağıdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Günde tüketeceğiniz 1orta boy kase (200gr) tarhana çorbası yaklaşık 120 kaloridir ve 4.5 gr protein içerir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *