KONYA HABER
Konya
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3019 %0,26
48,5628 %0,46
4.840,14 % -0,11
Ara
BBN Haber Seyahat Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye dikkat

Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye dikkat

Beslenme ve Diyet Uzmanı Saadet Tayşi, Ramazan ayında beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, beslenme konusunda önerilerinde bulundu

Okunma Süresi: 2 dk

Beslenme ve Diyet Uzmanı Saadet Tayşi, Ramazan ayındaki beslenme konusunda uyarılarda bulundu. İftar vaktinde bolca sebze tüketilmesini ve dengeli beslenilmesi gerektiğini söyleyen Tayşi, iftardan sahur vaktine kadar yaklaşık 2,5 litre su tüketilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

“ORUCUNUZU ÇORBA İLE AÇIN”

Oruç tutanların oruçlarını çorba ile açmaları gerektiğini belirten Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Saadet Tayşi, “Oruçların tutulduğu, sahurların yapıldığı bu ayda sofralarımızı donatırken bazı püf noktalara dikkat etmeliyiz. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte önerilen az ve sık beslenme biçimi yerini uzun süreli açlığa ve susuzluğa bırakıyor. Aç kalan vücudumuzu dinç tutmak çok önemlidir. Bir bakıma oruç ile vücudumuzu fazla yemek yemekten arındırıyoruz. Uzun süre aç kalan mideyi rahatlatan tek besin çorbadır. Uzun süreli açlıkta oluşan birden yeme isteğini engellediğinden ilk başlangıcınız çorba olmalıdır” dedi.

“DENGELİ BESLENMEYİ UNUTMAYIN”

Sebze tüketiminin önemine değinen Tayşi, dengeli beslenme konusunda öneride bulunarak, “Unutmayın ki sebzeler bağışıklık sistemini güçlü tutan besinlerdir. Aynı zamanda kana yavaş geçen ve kan şekerini çok az yükselten, nişasta içermeyen sebzeler; sizler için çok sağlıklı bir seçim olacaktır. Nişasta içeriği yüksek olan, patates, mısır, havuç gibi besinleri sıklıkla tercih etmemelisiniz. Bu besinler kan şekerinizi hızlı yükseltip, hızlıca da düşürdüğü için yemek sonrasında uyku hissinizi artıracaktır. Soframıza baktığınızda, sebzesi, protein kaynağı et, tavuk, balık, yoğurt ürünleri ve karbonhidratlardan ise tam tahıllı ekmekler, kepekli makarnalar, bulgur ağırlıklı oluşmasına özen gösterin” ifadelerini kullandı.

Oruç tutanların sahur vaktinde proteinli besinler tüketmesi gerektiğini söyleyen Özel Hatem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Saadet Tayşi, oruç tutacakları iftardan sahur vaktine kadar en az 2,5 litre su tüketimi yapılması konusunda uyardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *