AK Parti sözcüsü: Gazze halkının topyekun cezalandırılması kabul edilemez

AK Parti sözcüsü: Gazze halkının topyekun cezalandırılması kabul edilemez

AK Parti Sözcüsü Çelik: "Gazze halkının topyekun cezalandırılması, bomba yağdırılması, hukuka uygun bir tarz olarak asla kabul edilemez" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen MYK toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, sivillerin ve masum insanların hedef alınmasını hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaşanan olayların olduğu andan itibaren yoğun bir diploması çabası içerisinde olduğunu vurgulayan Çelik, “Görüldüğü gibi de herkes tek taraflı açıklamalar yaparken; barış odaklı, şiddetin sona ermesine odaklı açıklamalar, sadece Cumhurbaşkanımızdan gelmektedir. Tabii bu inisiyatifi herkesin desteklemesi gerekir. Aksi takdirde şiddetle karşı şiddet kısır döngüsü içerisinde, bölgeyi daha çok ateşin içine sokacak gelişmeler yaşanabilir. Bugün Şam'ın ve Halep'in bombalandığına dair birtakım haberler geliyor. Bütün bunlar tabii tehlikeli gelişmelerdir. Lübnan ve Suriye'nin hemen yakınında olan bu olaylar, bütün bir bölgeyi, bütün bir dünyayı hiç kimsenin istemediği birtakım çatışmalara sürükleyebilir. Burada biz nasıl ki İsrail güçleri tarafından yasa dışı yerleşim yerlerinde ve diğer yerlerde gerçekleştirilen, sivilleri hedef alan aşırı şiddet eylemlerine karşı çıkıyorsak; aynı şekilde İsrailli sivilleri hedef alan şiddet eylemlerine de aynı şekilde karşı çıkıyoruz” diye konuştu.

Bugünkü duruma bir günde gelinmediğini, bu tabloyu doğuran şeyin 1967 sınırları içerisinde iki devletli çözümün hayata geçmemesi olduğunu ifade eden Çelik, “Meselenin şiddetle karşı şiddet kısır döngüsünden kurtulmasının yolu, politik çözüme ulaşılmasıdır. Bu politik çözüme ulaşılmadığı sürece 67 sınırları temelinde ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'nin kurulması süreci tamamlanmadığı sürece, bu maalesef devam edecektir. Burada yıllardır tekrarlanan şiddet, karşı şiddet, kısır döngüsü korkarız ki bu sefer daha tehlikeli yerlere gidecektir. Gerekli olan şey politik çözümdür, adil bir barışın hayata geçirilmesidir” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.