Bahçeli işaret etti: Öcalan hapisten çıkıyor mu?

Bahçeli işaret etti: Öcalan hapisten çıkıyor mu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısı konuşmasında," TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lavedildiğini haykırsın. İlgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü açılsın" diye konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Türkiye'ye seslendi. Son günlerde kamuoyunda 'ikinci barış süreci' olarak adlandırılan sürece ilişkin konuşan Bahçeli, binlerce masum Türk vatandaşının katili Abdullah Öcalanı muhatap alarak, "TBMM'de her meselenin ele alınıp milli akılla çözümü mümkün ve mecburidir. Eğer terörsüz bir siyaset, ülke, gelecekte herkes ittifak halindeyse o halde gövdemizi koymaya varız. Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lavedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Adres İmralı'dan DEM'e uzansın." diye konuştu.

bahceli-teroristbasi-mecliste-konussun-383561-106170.jpg

Umut hakkı terörist başına umut olabilir

Bahçeli'nin bu sözlerinden sonra "Umut hakkı"nın ne anlama geldiği birçok kişi tarafından aratılmaya başlandı. "Umut hakkı", hapis cezasına mahkum edilenlerin kanunla belirlenen sürelerde iyi halinden dolayı koşullu salıverilmesinin mümkün olup olmadığının değerlendirilmesine denir.

Dem Parti'den cevap gecikmedi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin parti grup toplantısından sonra DEM Parti'nin grup toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları, "Bir başlangıç olacaksa tecrit kaldırılmalıdır. Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız" diye konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.