Bakan Güler Iraklı mevkidaşı Abbas ile kritik görüşme gerçekleştirdi

Bakan Güler Iraklı mevkidaşı Abbas ile kritik görüşme gerçekleştirdi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Iraklı mevkidaşı Thabit Mohammed Al Abbas ile biraraya geldi.

Tören, iki Bakan'ın askeri bando tarafından çalınan ulusal marşlar eşliğinde yerlerini almasıyla başladı. Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbas, Türk Onur Kıtası'nı selamladıktan sonra, baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçildi.

Görüşme sırasında, bölgesel askeri işbirliği ve savunma sanayii konuları ele alındı. Bakan Güler, Türkiye ile Irak arasındaki güçlü tarihi ve sosyal bağları vurgulayarak, iki ülkenin aynı coğrafyada yaşayan kardeş ve komşu ülkeler olduğunu belirtti. Terörle mücadele ve sınır güvenliği gibi konularda ortak adımlar atmanın önemi üzerinde duruldu ve işbirliğinin daha da ileri taşınması gerektiği vurgulandı.

Görüşme sırasında, Bakan Güler, Irak'ın Musul şehrinde meydana gelen yangında hayatını kaybedenler için taziyelerini ileterek, bu acı olayın tüm Irak halkına başsağlığı dileklerini iletti. Irak Savunma Bakanı Abbas, Türkiye'de ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bu önemli görüşme, Türkiye ve Irak arasındaki askeri işbirliğinin daha da güçlenmesi ve ilişkilerin derinleştirilmesi adına atılan önemli bir adım olarak kayda geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.