Bakan Kurum: 101 bin 254 konut teslim ettik

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta inceleme yaptı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yaptığı incelemelerin ardından basın açıklaması yaptı. Murat Kurum, yaptığı açıklamada, "Biz deprem bölgesinin, buradaki 14 milyon kardeşimizin hizmetkârıyız. Bu hizmet şuuruyla; tüm tecrübemizi deprem bölgesine aktarıyor, seferberlik anlayışıyla hareket ediyoruz. Elimizi bir an bile bölgeden çekmiyor; kardeşlerimizin yanı başından ayrılmıyoruz. Dün; Adıyaman'ımızı üçüncü kez ziyaret ettik. Bugün de yine aynı şekilde, göreve geldiğimizden bu yana üçüncü kez Kahramanmaraş'ımızdayız.

Kahramanmaraş, bizim için sıradan bir şehir değildir. Bu şehir bizim tarihimizdir, kültürümüzdür, geleneğimizdir. Kahramanmaraş'ta attığımız her adımı, bu büyük mirasa duyduğumuz saygıyla atıyoruz" diye konuştu.

Kurum, şöyle devam etti:
"Bugün Maraş'a ve diğer 10 ilimize baktığımızda; toplamda; 332 bin yuva ve işyerimizin inşaatını başlattık. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen 3 ayda; tam 60 bin yeni konutun daha inşasına başladık. Hamdolsun şu an toplam teslim sayımız 101 bin 254'e ulaştırdık. Vatandaşlarımıza söz verdik. Bu sayımızı yılsonunda toplamda en az 200 bine ulaştıracağız. Ve 2025 yılı sonuna geldiğimizde; 452 bin yeni yuva ve işyerimizi kardeşlerimize teslim edeceğiz."

Kahramanmaraş'ta teslim edilen konutlar hakkında da bilgi veren Kurum, "Şu ana kadar 20 bin 764 yeni yuvamızı ve iş yerimizi teslim ettik. Bugün halen; merkez, Elbistan, Afşin'de; yine Onikişubat, Dulkadiroğlu, Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu'nda toplam 25 bin 772 konut ve iş yerimizin inşasına devam ediyoruz. İnşallah bu hızla gittiğimizde; yılsonuna kadar tam 11 bin 501 yeni konutu daha hemşerilerimize teslim etmiş olacağız" dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.