CB Erdoğan BIRCS zirvesinde konuştu

Kazan’da düzenlenen 16. BRICS Liderler Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazan’da düzenlenen 16. BRICS Liderler Zirvesi’nde önemli mesajlar verdi. Ankara’da düzenlenen terör saldırısının ardından taziye ileten tüm dost ülkelere teşekkür eden Erdoğan, “Bu hain saldırı, terörle mücadele kararlılığımızı pekiştirmiştir” dedi. Erdoğan, BRICS ülkeleriyle işbirliğini geliştirmek istediklerini belirterek, “Ocak ayındaki dönem başkanlığı için Brezilya’ya başarılar diliyorum” dedi.

brics-liderler-zirvesi-erdogan.jpg

Küresel adaletsizlikler ve ekonomik kırılganlıklara dikkat çeken Erdoğan, mevcut uluslararası sistemlerin beklentileri karşılamadığını ifade etti. “Daha adil bir dünya mümkündür” şiarını vurgulayan Erdoğan, BRICS’in küresel ticaret ve kalkınmaya katkı sunduğuna inandıklarını belirtti.

brics-liderler-zirvesi.jpg

Orta Doğu’daki gelişmelere de değinen Erdoğan, İsrail’in saldırgan politikalarına sert eleştirilerde bulundu. “Filistin halkı Gazze’de soykırıma uğruyor. İsrail, Lübnan’a da saldırarak zulmünü artırdı” diyen Erdoğan, BM’de İsrail’e silah satışının durdurulması için girişim başlattıklarını açıkladı. Erdoğan, Filistin’in tanınması konusunda tüm ülkelere çağrıda bulunarak, “Adalet ve barış için birlikte hareket edelim” dedi.

brics-liderler-zirvesi-cumhurbaskani-erdogan.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.