CHP'ye çarpıcı soru: 127 milyar lira nerede?

CHP'ye çarpıcı soru: 127 milyar lira nerede?

CHP'ye çarpıcı soru geldi... İBB AK Parti Başkanvekili, "Bu şekilde tekrarlanan rakam 127 milyar TL. Bütçe harcanmış ama iş yok. Bu soruyu soruyorum ben bu para nerede? Acaba CHP kongresinin dizaynına mı kullanıldı?"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, katıldığı bir televizyon programında konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhuriyet Halk Partisini dizayn etmekte kullandığı vakit kadar, İstanbul’a vakit ayırmadığını iddia etti. Göksu ayrıca, 2020’de parası harcanan projelerin yeniden 2021 programına konulduğunu ifade ederek, “Bütçesi harcanmış, bütçesi yok ama karşılığında iş yapılmamış. 2021 yılında benzer bir iş yine yatırıma konmuş bütçesi konmuş iş yapılmamış 2022’ye atmış. Bu şekilde tekrarlanan rakam 127 milyar TL. Bütçe harcanmış ama iş yok. Bu soruyu soruyorum ben bu para nerede? Acaba CHP kongresinin dizaynına mı kullanıldı?" diye konuştu.

"4 tane bina yenilediler"
Deprem ve Kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Göksu, "İstanbul üç temel stres alanı var. Deprem, ulaşım, trafik, su ve çevre. İstanbul’un deprem meselesi temel gerçeklik. Eğer bilim adamlarının dedikleri doğruysa deprem riski yüksek. Bununla ilgili deprem bilimsel altlık oluşturmanız gerekiyor. Tüm bölgenin etkileneceği depremle ilgili yapacağınız tek şey var yapı stokunu yenilemek. 4.5 yılda şunları yaptılar; 4 tane bina yenilendi, internet sitesi kurdular, tsunami tabelası astılar başka bir şey yok. Bol bol Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla polemiğe girdiler. Biz bunları Meclis'te söylediğimizde İBB Başkanı İmamoğlu bize; 'Acıyorum, üzülüyorum' der. Ben sizin ekranlarınız vasıtasıyla bir çağrıda bulunuyorum. İstanbul Belediye Başkanı İstanbul’a uğramadığı için İstanbul’un verilerinden haberi yok. Dehşet bir kibir hastalığı var. Kendisinin eleştirilemez bir insan olduğunu düşünüyor. 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisini dizayn ettim diyor. Resmi veriler söyleyeyim size; İstanbul’a şu anda yenilenmiş konut sayısı; 850 bin, dönüşüm süreci devam eden; 193 bin 583, bunun 126 bini bakanlık ve AK Parti döneminde yapıldı. 65 bini özel sektör tarafından yapıldı. 2015 Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde 1. Her depremden sonra yeni bir tweet atar; 'Deprem seferberlik planımızı hayata geçiriyoruz' diye. Netice yok. Meclis'te sunum yaptığı sırada İmamoğlu '18 milyar para harcadık. İlgili kurumun Genel Müdürü ise 52 proje yaptık 9 bin konut yaptık' diyor" diye konuştu.
"127 milyar lira nerede? Acaba CHP Kongresi’nin dizaynında mı kullanıldı?"
Her şeyi belgelerle konuştuğunu söyleyen Göksu. "2020'de yatırım programına koymuşsunuz. Şunları yapacağım şeklinde ve bütçesi bu. 2021 oluyor para harcanmış ve aynı proje 2021 yılının yatırımına koyulmuş. Bütçesi yok harcanmış ama iş yapılmamış. 2022 yılında da aynı bütçesi yok ama iş yapılmamış. Böyle tekrarlanan rakam 127 milyar lira. Bütçe harcanmış ama iş yok. Bu soruyu soruyorum ben bu para nerede? 127 milyar lira nerede? Acaba CHP Kongresi’nin dizaynında mı kullanıldı? Bunu ben söylemiyorum, delegeler, CHP yöneticileri, teşkilatındaki kişiler söylüyor. İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı ne dedi? 'İstanbul’a borçlanmak ihanet. Ben İstanbul’un kaynaklarını 2 katına çıkaracağım' dedi. İBB’ye 2018 yılında toplam 12 buçuk milyar para gelmiş. Merkezi bütçeden. 2024 yılından İBB bütçesinde öngörülen gelecek para 140 milyar lira. Muhtemelen gerçekleşmesi 160 milyar olacak. Artış ne kadar? Yüzde bin 122. Merkezi bütçeden İBB’ye gelecek para oranı. İBB bütçesine 1 ayda gelen para Kadıköy bütçesinin yıllık bütçesinin 2 katıdır" dedi.
'Göksu aday adayı olacak mı'
İBB için aday adayını olup olmayacağına yönelik soru üzerine ise Göksu, "Biz siyasi mücadelemizi, ideallerimiz ve kendi inanç değerlerimizle bir mücadele olarak görürüz. Sonuçta ortaya çıkan tablo neyse takdir-i ilahi der geçer gideriz. Kamuoyunun tartışmaları devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle ortaya çıkacak bir karar çerçevesinde her kim olursa şuna inanıyorum. 31 Mart 2024’te ‘Yeniden İstanbul’ diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum