Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Türkiye'nin 2024'te kredi notu artırılan tek ülke olduğunu vurgulayarak, yabancı sermaye çekme hedefinin 100 milyar dolara çıktığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta İş İnsanlarıyla Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 15'inci Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında Türk-Amerikan İş Konseyi ev sahipliğinde Amerikalı ve Türk iş insanlarıyla bir araya geldi. BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'de bulunan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik büyümesi ve yabancı sermaye çekme konusundaki başarılarını vurguladı.

gymhez-wsaadsld.jpeg

Yabancı sermaye varlığı artıyor

Erdoğan, "2024'te kredi notu 3 kuruluş tarafından artırılan tek ülke Türkiye oldu" diyerek, Türkiye’nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları nezdindeki pozitif gelişmelerini aktardı. İşsizlik oranının hedeflerin ötesinde iyileştiğini belirten Erdoğan, Türkiye'deki yabancı sermayeli şirket sayısının 83 bine çıktığını kaydetti.

Toplantıda ikili ticaret hacimlerinin artırılması için büyük bir potansiyele sahip olduklarını belirten Erdoğan, "100 milyar dolarlık ortak hedefimize ulaşmak için iyi bir planlama ile ilerleyebiliriz. Bunun için gümrük vergilerinin ve kısıtlamaların terk edilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de büyüme devam ediyor

Son 20 yılda Türkiye’nin altyapıya 270 milyar dolardan fazla yatırım yaptığını ve ihracatlarının 20 kattan fazla arttığını vurgulayan Erdoğan, ülkenin büyük, güçlü ve potansiyele sahip bir ekonomiye sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye’de yaşanan bölgesel sıkıntılara rağmen ihracat, istihdam, üretim ve turizmde büyümenin devam ettiğini öne sürdü.

Erdoğan, Türkiye'nin küresel yatırım pastasından aldığı mevcut yüzde birlik payı 2028 itibarıyla yüzde bir buçuğa çıkarma hedefinde olduklarını da dile getirdi. Bu açıklamalar, Türkiye'nin yatırım çekme stratejileri ve iş dünyasında kadın liderlerin artan rolü ile ilgili nasıl bir istikrar sağladığına dair önemli bir mesaj olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.