Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mahmud Abbas TBMM'de buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Filistin konulu olağanüstü toplantısına katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mahmud Abbas TBMM'de buluştu

Tören mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'e girişinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile fotoğraf çektirdi. Daha sonra TBMM Genel Kurul Salonu'ndaki yerini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın konuşmasını takip etti.

aw268051-03.jpg

TBMM'de konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "On binlerce şehidimiz var, Haniyye de onlardan biri. Kudüs kırmızı çizgimiz, topraklarımızdan ayrılmayacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'nin Filistin halkının meşru haklarını savunan duruşunu takdir ediyoruz." diye konuştu.

aw268051-18.jpg

"Gazze'siz bir Filistin devleti olamaz"

Konuşmalarına devam eden Abbas "Gazze'siz bir Filistin devleti olamaz. Biz Gazze'nin tekrar imarını gerçekleştireceğiz. Yüzde 70'inden fazlası yıkılsa da yapacağız. Ümmetin desteği ile başkenti doğu Kudüs olan devletimizi yapacağız. Bunu ne pahasına olursa olsun, ne kadar zaman alırsa alsın yapacağız." ifadelerini kullandı.

aw268051-19.jpg

"Gazze'ye gitme kararı aldım"

Gazze'ye gitmekten başka bir çaresinin kalmadığını söyleyen Abbas "Sizlerin huzurunuzda bir şeyi duyurmak istiyorum; önümüzde bir çözüm kalmadı. Ben, Filistin liderliğindeki kardeşlerimle Gazze'ye gitme kararı aldım. Halkımız toprağına, vatanına, kutsallarına ve kutsal mekanına bağlıdır ve ne pahasına olursa olsun. Oradaki gaspçıları işgalcileri oradan defedecektir." dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.