Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nazi göndermesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidişi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidişi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. İsrail'e sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail hükümeti bölgeyi adeta bir Nazi kampına çevirdi. Özellikle Gazze'deki soykırıma temas edeceğim. Soykırıma karşı atılacak ortak adımları vurgulayacağım. BM zirvesinde BMGK'nın reform ihtiyacına dikkat çekeceğim" dedi.

Erdoğan sözlerinin devamında, "İsrail Lübnan'a saldırılarla savaşı bölgeye yaymaya çalışıyor. İsrail bir kez daha maalesef devlet gibi değil bir terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor. Özellikle dijital saldırıları devreye almış olması bunun çok net ifadesidir. Bu saldırılarla sivil hassasiyetinin bulmadığını açık ve net ortaya koymuştur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden'la ikili görüşme gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğine dair bir sorulan soru üzerine "Ajandamız dolu dolu gidiyoruz. Orada sadece Biden değil birçok dünya lideri olacak. Bu kesinleşmiş değil. Ana gündem Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve oradaki temaslar var. Biden ile planlanan ikili bir görüşmemiz yok. Beşar Esed ile görüşmeye hazırız. Biz buna hazırız, karşı taraftan cevap bekliyoruz" dedi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.