D8 Ülkeleri Sağlık Forumu düzenlenecek

D8 Ülkeleri Sağlık Forumu düzenlenecek
15 Haziran 1997 yılında 54.Hükümet Başbakanı rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın liderliğinde İstanbul’da kurulan D8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatının kuruluşunun 27.yılında D8 ÜLKELERİ SAĞLİK FORUMU Ankara’da İbn-i Sina Enstitüsü tarafından toplanacak.

D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ya da D-8 (İngilizce: D-8 Organization for Economic Cooperation), sekiz üye ülkeden oluşan bir uluslararası kuruluş. Bünyesinde barındırdığı ülkeler Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya, Pakistan ve Türkiye'dir. 54. Türkiye Hükûmeti Başbakanı Necmettin Erbakan önderliğinde bir araya gelerek oluşturmuş oldukları bir organizasyon. D-8 içinde yer alan ülkeler, aynı zamanda İslam İşbirliği Örgütü’nün de üyeleridir. D-8 üyeleri tabii kaynakları, kalabalık nüfusları ve potansiyel pazarlarından ötürü kendi bölgelerinde önemli konum arz ediyorlar.

whatsapp-image-2024-07-22-at-13-37-15.jpeg

D8 ÜLKELERİ SAĞLIK FORUMU
17-23 AĞUSTOS 2024

TEMA
Yaşlılık ve Bakım’da Yenilikçi Politikalar

ALT TEMALAR:
Bakımevleri
Rehabilitasyon Merkezleri
Emekli Köyleri
Sağlıklı Yaşam Köyleri
Sağlık Serbest Bölgeleri
Sağlık Kooperatifi
Sağlıkta Kümelenme
Sağlık Fonu

D8 ÜLKELERİ
SAĞLİK MÜKEMMELLİK ÖDÜLLERİ

D8 Ülkeleri Sağlık Forumu Ankara İstişare Toplantısı 20 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da Bilal Kaya Beyin ev sahipliğinde Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Geyveli, Akademisyen Danışmanı Teknik uzman Denetçi Prof. Dr. Mehmet Tekin, Sağlık Turizim Ruhsatlandırma Daire Başkanı Ufuk Diri, Enes Ciftoğlu, Murat Güney, Geta Hekimi Dr. Hamit Ulcay ve Gerontolog Dr. Kemal Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi. D8 ülkeleri Sağlık Başkentleri seçilerek Sağlık alanında işbirlikleri kararlaştırıldı. “Prof Dr. Necmettin Erbakan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi” projesi de D8 Ülkeleri Sağlık Forumu’nda tanıtılacaktır.

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.