Dışişleri Bakanlığı düşürülen SİHA ve operasyonlar hakkında açıklama yaptı

Dışişleri Bakanlığı düşürülen SİHA ve operasyonlar hakkında açıklama yaptı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin PKK/YPG terör hedeflerine yönelik Suriye ve Irak'ta başlattığı kapsamlı operasyonlar sırasında bir SİHA'nın kaybedildiğini açıkladı.

1 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşen terör saldırısının ardından Türkiye, meşru müdafaa hakları çerçevesinde PKK/YPG terör örgütüne karşı Irak ve Suriye'de kapsamlı operasyonlar başlattı.

Bu çerçevede, 5 Ekim'de Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgeleri dahil olmak üzere çok sayıda terör hedefi imha edildi.

Operasyonlar sırasında, üçüncü taraflarla işletilen çatışmasızlık mekanizmasındaki teknik değerlendirmelerdeki farklılıklar nedeniyle bir SİHA kaybedildi. İlgili taraflarla çatışmasızlık mekanizmasının daha etkin işletilmesi için gerekli önlemler alınıyor.

Dışişleri Bakanlığı, bu olayın devam eden operasyonların icrasını ve tespit edilen terör hedeflerinin vurulmasını herhangi bir şekilde etkilemediğini vurguladı.

Irak'ta olduğu gibi, terör örgütünün Suriye'de geliştirdiği tüm yeteneklerin ve gelir kaynaklarının sistemli bir şekilde yok edilmeye devam edileceği belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.