''Ermenistan'ın vahşetine sessiz kalmak insanlık suçudur''

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, ''Türkiye olarak, Bosnalı ve Azerbaycanlı kardeşlerimizin daima yanındayız. Ermenistan, tıpkı 1992’de Hocalı’da yaptığı katliam gibi yine cinayetlerine devam etmektedir. Bu vahşete sessiz ve seyirci kalmak insanlık suçudur'' dedi
''Ermenistan'ın vahşetine sessiz  kalmak insanlık suçudur''

Aliya İzzetbegoviç, halkıyla bütünleşmiş, bütün halkların barışından yana olan bir devlet adamı olduğunu belirten Etyemez, “Avrupa’nın ortasında yok olmayla karşı karşıya kalan Bosna halkı, İzzetbegoviç’in bilgeliği ve ahlaklı liderliği ile yaşama inancını ve istiklalini kazanmıştır. Türkiye olarak, daima Bosnalı Kardeşlerimizin, Azerbaycanlı kardeşlerimizin ve dünyadaki tüm mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi.  İzzetbegoviç’in ‘Her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.’ sözünü hatırlatan Halil Etyemez, Türkiye’nin Bosna için hiçbir zaman sessiz kalmadığını, her daim Bosnalıların yanında olmaya devam edeceğini kaydetti.

 ERMENİSTAN’IN VAHŞETİNE SESSİZ KALMAK İNSANLIK SUÇUDUR

Konuşmasında Ermenistan’ın Azerbaycan’daki sivillere yaptığı saldırılara da değinen Etyemez, “Savaş suçu işleyen terörist ve işgalci devlet Ermenistan, yapılan her ateşkesi sivillere saldırarak bozmuştur. Azerbaycan’da kadın, çocuk, yaşlı demeden masum sivilleri vurarak kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir. Ermenistan, tıpkı 1992’de Hocalı’da yaptığı katliam gibi yine cinayetlerine devam etmektedir. Bu vahşete sessiz ve seyirci kalmak insanlık suçudur. Merhum Cemil Meriç’in ifadesi ile ‘Cinayete ses çıkarmayan, caninin suç ortağıdır.’ Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, dün olduğu gibi bugün de yarın da daima Bosnalı kardeşlerimizin, Azerbaycanlı kardeşlerimizin ve dünyadaki tüm mazlumların yanında yer almaya devam edeceğiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.