HÜDA PAR'lı Yapıcıoğlu, " Anayasanın ilk dört maddesine karşıyız"

HÜDA PAR'lı Yapıcıoğlu, " Anayasanın ilk dört maddesine karşıyız"
HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında " Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır" dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 4. maddesine ilişkin tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı. Yapıcıoğlu, Anayasa'nın 4. maddesinin kaldırılması gerektiğini savunarak, bu maddenin gelecek nesillerin iradesine ipotek koyduğunu öne sürdü.

*4'üncü Madde Gelecek Nesillerin İradesine İpotek Koymaktır

Canlı yayında yaptığı açıklamalarda Yapıcıoğlu, "Biz, anayasanın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması, tüm bu maddeleri değiştirmemiz gerektiği anlamına gelmez. Ancak 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktadır. Diğer maddeleri oturup beraber yeniden yazalım, ama 4. madde kalkmalıdır," dedi.

Anayasa'nın 4. Maddesi Neyi Kapsıyor?

Anayasa’nın 4. maddesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini belirleyen ilk üç maddenin değiştirilemezliğini vurguluyor. Bu madde, devletin şeklinin Cumhuriyet olduğunu ve Cumhuriyetin niteliklerinin, milli bütünlük, dil ve bayrak gibi konuların değiştirilmesini yasaklıyor.

Yapıcıoğlu'nun bu açıklamaları, HÜDA PAR'ın Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal ilkelerine yönelik eleştirilerinin bir devamı olarak değerlendiriliyor. Anayasa’nın temel maddeleri üzerindeki bu tartışmalar, ülke gündeminde geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.