Kabine bugün yoğun bir gündemle toplanıyor

Kabine bugün yoğun bir gündemle toplanıyor

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara Beştepe Külliyesinde toplanacak. Kabinenin gündeminde terör örgütü PKK'nın TUSAŞ'a yönelik saldırısı ve orta doğuda artan çatışmalarla yükselen tansiyon ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün Ankara'da Beştepe Külliyesi'nde yapılacak olan kabine toplantısında, Türkiye'nin iç ve dış politika gündeminin önemli başlıkları masaya yatırılacak. Toplantıda, özellikle savunma sanayisine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı ve Orta Doğu'da artan gerilimler ön planda olacak.

Picture background

PKK'nın TUSAŞ saldırısı

Kabine toplantısında ele alınacak konulardan biri, terör örgütü PKK'nın Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirdiği son saldırı olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, TUSAŞ’a düzenlenen saldırıyla ilgili alınacak önlemler ve yapılacak operasyonlarla ilgili değerlendirmeler yapması bekleniyor. Bu bağlamda, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, saldırının detayları ve operasyonel süreçle ilgili kabineye sunum yapacağı öngörülüyor. Ayrıca, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar ve güvenlik güçlerinin yeni stratejileri de masaya yatırılacak.

Ortadoğu'da yükselen gerilim

Kabine toplantısının dış politika başlığında ise, Orta Doğu’da artan çatışmalar ve bu durumun Türkiye’ye etkileri tartışılacak. İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı bu dönemde, Türkiye’nin bölgedeki duruma yönelik diplomatik adımları ve insani yardımları ele alınacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bölgedeki son gelişmeler ve Türkiye'nin diplomatik girişimleri hakkında bir sunum yapması bekleniyor. Toplantıda, Türkiye'nin Orta Doğu politikasının ve bölgedeki mevcut krize yönelik atılacak adımların detaylandırılması planlanıyor.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.