Karamollaoğlu’ndan ‘dindar nesil’ yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dindar bir nesil yetiştireceğiz” söylemi hakkında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Yetiştir, elini öpeyim senin. Yolsuzluğun, israfın, rüşvetin yanlış olduğunu öğretebilecek misin?” dedi
Karamollaoğlu’ndan ‘dindar nesil’ yorumu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama Programı dolayısıyla Konya’ya geldi. Bera Otel’de gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Temel Karamollaoğlu, “Konya denildiği zaman aklımıza her zaman Mevlana gelir, Şems-i Tebrizi, Hacıveyiszade, Ali Ulvi Kurucu gelir. En sonunda Erbakan gelir. Allah hepsinin makamını cennet etsin. Her büyük insan bulunduğu dönemde o günün şartlarına göre bir hizmet yapmış, özellikle Mevlana’dan başlayarak burada manevi bir havanın tesisine gayret sarf etmiştir. Her dönemin bir takım özellikleri var. Erbakan Hocamızın siyaset sahnesine Konya’dan başlamasının da elbette bir takım özellikleri olması gerekir” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA TARİHİNDE BÖYLE BİR SİYASETÇİ YOK”

“Erbakan Hocamız aslında fikren uyuşmasa da herkesle çok iyi irtibat kuran, herkesle görüşebilen, herkesle kucaklaşabilen bir anlayışa sahipti” diyen Karamollaoğlu, “Fikirlerinde bazen sert ifadeler kullanırdı ama bunları kullanırken sırf insanları silkelemek, hakikati görmelerini sağlamak için bir arzu taşıdığından yapardı. Ama bu hiçbir zaman husumet besleme tarzında tecelli etmedi. Bundan dolayı da 1974’te Ecevit’le bir hükümet kuruldu. O hükümet kadar Türkiye'nin önünü açan bir hükümet olmadı. Dünya tarihinde böyle bir performans sergileyen siyasetçiye rastlayabileceğinizi zannetmiyorum. Zaman zaman hapse atılıyor, horlanıyor, taraftarları ceza alıyor ama yine de bütün gayretiyle çalışıp başbakan olabiliyor” şeklinde konuştu.

“YETİŞTİR, ELİNİ ÖPEYİM SENİN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dindar bir nesil yetiştireceğiz” söylemine değinen Karamollaoğlu, “Bazen zannedilir ki muhalefet baş belasıdır. Değil arkadaş, eğer iktidar muhalefetin tenkitlerine kulak kabartma becerisini gösterirse muhalefet iktidarın en büyük destekçisidir. Cumhurbaşkanı ‘Biz, dindar nesil yetiştireceğiz’ dedi. Yetiştir, elini öpeyim senin. ‘Dindar nesil’ dediğin, adaleti önde tutacak mı? Hatanı söylediğinde rıza gösterecek misin? Helali, haramı ayırt edecek misin? Yolsuzluğun, israfın, rüşvetin yanlış olduğunu öğretebilecek misin? ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ prensibini benimsemesini sağlayacak mısın? Sen bunları sağlama, arkasından ‘Dindar nesil yetiştireceğiz’ de. Allah, yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

Fatih TALAYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.