Konya Milletvekili Avrupa'ya karşı açtı ağzını yumdu gözünü " Erdoğan karşıtlığının artık hükmü kalmadı"

Konya Milletvekili Avrupa'ya karşı açtı ağzını yumdu gözünü " Erdoğan karşıtlığının artık hükmü kalmadı"

Konya Ak Parti Milletvekili Meryem Göka İstanbul yolsuzluk davalarında "Ekrem İmamoğlu'nu serbest bırakın diyen Avrupa Parlementosu'nu (AKPM) sert bir dille eleştirdi. AKPM'yi sert bir dille eleştiren Göka, "Çifte standart devrede" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarıyla soruşturma başlatılan soruşturma sonrasında "Ekrem İmamoğlu'nu serbest bırakın çağrısında bulunan Avrupa Parlementosu'na (AKPM) tepkiler çığ gibi büyüyor.

"Bu Devir Geride Kaldı"

"Türkiye artık eski Türkiye değil" diyerek AKPM'ye tepki gösteren, Konya Ak Parti Milletvekili Meryem Göka, "Türkiye’ye parmak sallayıp onu sözde hizaya sokmaya çalışanlara açık bir mesajımız var: Bu devir geride kaldı! " dedi.

AKPM'nin aylardır İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliama ses çıkarmayarak İmamoğlu davasına karışarak iki yüzlülük yaptığını beliren Göka, " Bu çifte standartların, “Türkiye’den endişeliyiz” klişesinin ve kronik “Erdoğan karşıtlığı” saplantısının artık hükmü kalmadı ! Türkiye, hukukun üstünlüğünü esas alan; bölgesinde barış ve istikrarı önceleyen, bölgesel bir güç ve küresel bir aktördür. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında yürütülen adli soruşturmayı bir 'siyasi soruşturma' olarak nitelendirmek yanlış olup, hukuki değerlendirmelerin siyasi zemine çekilmesi, hukuk devleti ilkesine aykırılık teşkil ediyor." dedi.

"Bağımsız Yargının Üzerinde Baskı Kurulmaya Çalışılıyor"

Konya Ak Parti Milletvekili Meryem Göka konuşmasının tamamında şu ifadelere yer verdi:

Hiç kimse hukukun üstünde değildir. Ancak bazı çevreler, yürütülen bu yolsuzluk soruşturmasını siyasallaştırarak Türk yargısına müdahale etmeye, bağımsız yargı üzerinde baskı kurmaya çalışmaktadır. Avrupa’da bir siyasetçiye soruşturma açıldığında “hukuk devletinin gereği” denirken, aynı süreç Türkiye’de yaşandığında “otoriterlik” suçlaması yöneltiliyor. Eğer gerçekten demokratik değerlere bağlıysanız, bu bağlılığı seçici değil, tutarlı bir şekilde göstermek zorundasınız.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum