MUHARREM İNCE, KILIÇDAROĞLU’NA OY VERİR Mİ?

MUHARREM İNCE, KILIÇDAROĞLU’NA OY VERİR Mİ?
MHP’nin ele geçirilemeyen bir kale olduğunun altını çizen ve oy oranlarının beklentilerin çok üstünde olacağını ifade eden Kalaycı, adaylıktan çekilen Muharrem İnce’nin de Kılıçdaroğlu’na değil Erdoğan’a oy vereceği iddiasında bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, BBNTürk TV’ye konuk oldu. Medya Grup Başkanı Fahrettin Damga’nın sorularını yanıtlayan Kalaycı, ülke ve seçim gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak gündemin sıcak konusu Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini değerlendiren Kalaycı, “Muharrem Bey sonunda dayanamadı istifa etti. FETÖ kumpaslarını şiddetle kınıyorum. Geçmişte de yaşandı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun o koltuğa oturması da bir FETÖ kumpası ve kaset olayıyla gerçekleşmişti. Muharrem Bey’e ödeten beri saldırıyorlardı. Bir taraftan PKK’lılar diğer taraftan FETÖ’cüler saldırıyordu.
Muharrem Bey ortaya koyduğu bir gerekçe ile mağlubiyetin kendisine yıkılmaması açısından bu kararı aldığını ifade etti. Türkiye’nin bu tür çirkin olaylardan kumpaslardan kurtulması lazım. Bunun arkasındaki esas güç de Amerika ve CIA’dır. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Amerika’sı da örgütleri de Avrupa’sı da ne yaparsa yapsın bu seçimde Sayın Recep Tayyip Erdoğan ilk turda kazanacak. Konya’da da büyük destek var. 2018 seçimlerinden daha büyük destek olacak. Diğer illerde de olumlu bir hava var. Milletimiz bu olaylara tepki gösteriyor. Gerekli cevaplar da sandıkta verilecek” dedi.

kalayci.jpg
MUHAHREM İNCE KİME OY VERECEK?
Kalaycı, “Muharrem İnce’ye destek veren seçmenin gelinen süreçte oy tercihinin ne olacağı”na yönelik soruya ise, “Muharrem İnce’nin ayrılmasının hukuki boyutu da var. Oy pusulasındaki yeri de sabit kullanılan oylar da geçerli. YSK’ya başvurursa kazansa bile kazanmışlığı resmiyet kazanmayacak. Önce Muharrem İnce’nin kendisine bakalım. Sayın İnce kime oy verir? Kılıçdaroğlu’na verir mi? Bu kadar hakaret, küfür yiyen birisi gider Kılıçdaroğlu’na verir mi? Zaten verecek olsa başta gider Kılıçdaroğlu’nun yanında olurdu. Çok ahlaksızca bir saldırıya maruz kalmıştır. Bunu yapan FETÖ ve PKK gibi örgütler de Kılıçdaroğlu’nu destekliyor. Dolayısıyla Muharrem İnce’nin Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini düşünmüyorum. Aynı şekilde destekçilerinin tercihi de Sayın Erdoğan olacaktır. Belki bir kısmı tepki olarak sandığa gitmeyebilir. Ama bu iş asla Kılıçdaroğlu’na yaramayacak” diye konuştu.


MEYDANLAR MHP’YE NE DİYOR?
MHP’ye yönelik ilgi ve teveccühün memnuniyet verici olduğunun da altını çizen Kalaycı, “Birçok seçim yaşadım. Bu seçimde MHP’ye ve Sayın genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye çok büyük bir teveccüh var. Bu da bize ayrı bir motivasyon veriyor. Esnaf ziyaretlerinde ve seçim çalışmalarımızda biz daha oy istemeden vatandaşlarımızdan ‘MHP’ye oy vereceğiz’ şeklinde güzel dönüşler alıyoruz. MHP’nin duruşu ve milliyetçi politikaları ile Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında olması vatandaşlar nezdinde çok olumlu tepki aldı. Biliyorsunuz ‘Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol’ sözünü. Biz olduğu gibi görünen bir partiyiz. Anketlerle bizim önümüzü kesme çalışmaları da geçmiş seçimlerde olduğu gibi yine karşımızda. Ancak biz Türkiye genelinde çok iyi oy oranına sahip olacağımıza inanıyoruz. Anketlerin çoğu düzmece. Seçim sonrası bu anketlerle ilgili de bir düzenleme yapacağız. Bugün Sermaye Piyasa Kurulu’nda bile manipülasyon yapmanın cezası var. Bu yüzden seçmen iradesini etkileyecek anketlerin de kontrol altına alınması gerekiyor. Önüne gelen şirket kurup anket yapmamalı. Parayı bastıran ya da kendi ideolojisine uygun istediğiniz anketi piyasaya sürmek mümkün” dedi.

img-2734.jpg
MHP ELE GEÇİREMEDİKLERİ BİR KALEDİR
Kalaycı, BBN Medya Grup Başkanı Fahrettin Damga’nın “MHP’yi yönlendiremez, ya da yönlendirilemez oldukları için mi bu tür operasyonlar çekiliyor?” değerlendirmesi üzerine ise açıklamalarına şöyle devam etti: “MHP ele geçiremedikleri bir kaledir. Kale gibi duruyoruz. Bugün Avrupa Parlamentosu da bizle uğraşıyor. Ülkücüler hakkında kararlar alıyorlar. Emperyalist güçlerin operasyon aparatı dergiler de ülkücülere yönelik tutum içerisinde. Allah’a şükür biz yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki hedeflere ulaşacağız. Seçim beyannameleri açısından belik de en hazırlıklı ve kapsam itibariyle en tutarlı hazırlığı yapan kadrolara sahibiz. Şu son 5 yılda önceki dönem vaatlerimizin yüzde 70-80’i gerçekleşti. Demek ki sorun tespitinde iyiyiz. Bu seçim beyannamemizde de toplumun her kesimine yönelik vaatlerimiz var. Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. Yılına yönelik çalışmalarımız var. Tabi madde 1’de yeni anayasadır. İnşallah bu seçimde anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşıp çalışmalarımıza ivedilikle başlayacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uygun zemin ve çalışma düzeni hazırlanacak. Meslek örgütlerine yönelik çalışmalar olacak. Bu kuruluşlar ideolojik yaklaşımlar yerine kuruluş amacına uygun bir şekilde mesleki açıdan çalışmalar yapmalıdır. Cumhur İttifakı eser ve hizmet siyaseti yaparken karşımızdaki ittifak ve adaşları tamamen istismar siyaseti yapıyor. Ortaya koydukları bir şey yok. Parlamenter sistem dışında bir şey vaat edemiyorlar. Dünyada enerji fiyatları bu kadar artmasaydı biz cari fazla verecek pozisyondaydık. Artık enerji alanında yapılan yatırımlarla dışa bağımlılıktan kurtuluyoruz. Cumhur ittifakı olarak bizim hedeflerimizden birisi ekonomik bağımsızlıktır. Özellikle stratejik ürünlerde yerli ve milli üretim çok önemli. Bugün hepimizi gururlandıran çalışmalara imza atılıyor.”

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.